Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Vyčistěte póry pomocí těchto dvou přísad!

Lidské tělo vylučuje maz, olejovitou látku, která kůži chrání před vysycháním. Lidé, kteří mají přirozeně mastnou pleť tak mají tendenci mít větší a rozšířenější póry. K tomu dochází proto, že maz a nečistoty se hromadí v kůži. Ta následně nabobtná a vaše póry tak vypadají větší, než obvykle. Lidé často mohou spojovat velké póry s těžkým akné, no nemusí to být vždycky ten případ. Lidé s mastnou pletí mají tendenci být náchylní na akné, to však neznamená, že je akné sekundární faktor v podobě velkých pórů.

Ošetření pleti

Na trhu existuje mnoho produktů, které mohou pleť ošetřovat, existuje také mnoho různých ošetření pleti. Nicméně, tyto produkty obsahují chemické přísady, které ne vždycky musí být vhodné pro vaši pokožku. Pro udržení zdravé a krásné pleti můžete sáhnout po přírodních produktech, které jsou pro ošetření pleti lepší volbou. Přinášíme několik přírodních prostředků, které pro vaši pokožku mohou udělat hotové zázraky.

Citrónová šťáva a vaječný bílek

Můžete si vytvořit svou vlastní přírodní pleťovou masku a to jednoduše a rychle, stačí zkombinovat dva vaječné bílky a několik kapek citrónové šťávy. Smíchejte velmi dobře a poté vzniklou masku aplikujte na obličej. Nechte po dobu několika minut až uschne. Poté opláchněte obličej studenou vodou. Tato přírodní maska má schopnost odstranit odumřelé kožní buňky, maz a také pomáhá utahovat kožní póry.

Citrónovo – rajčatová maska

Vezměte 2 rajčata a udělejte z nich pyré. Přidejte několik kapek citrónové šťávy a míchejte, dokud nevznikne hustá pasta. Tu naneste na tvář, zejména pak na místa, kde máte akné. Nechte působit, až uschne, tedy po dobu 15 až 20 minut. Poté pleť jemně umyjte. Vzhledem k tomu, že maska obsahuje kyselinu citronovou a rajčata, maz z vaší tváře bude zcela odstraněn.

Okurka, růžová voda a citrón

Neuvěřitelně výkonná kombinace je ideální pro odstranění pórů z kůže, oloupejte okurku a nechte pouze masitou část. Poté vezměte jednu čajovou lžičku růžové vody a asi 3 – 4 kapky citrónové šťávy. Vše smíchejte a aplikujte pomocí hadříku na vaši tvář. Nechte působit asi 15 minut, dokud se pleť zcela nevysuší. Poté jemně opláchněte obličej. Vaše pleť bude díky tomu pružná, měkká a póry se sníží.

Citronovo – ananasová maska

Zkombinujte 2 lžíce ananasové šťávy s pár kapkami citrónové šťávy. Vezměte jemný hadřík, omyjte jí touto směsí a aplikujte na tvář. Nechte 10 minut působit a poté umyjte obličej. Ananas obsahuje enzymy, které jsou skvělé pro smršťování velkých pórů. Citrónová šťáva působí jako adstringentní a to právě kvůli kyselosti.

Citrónová šťáva a mandle

Vezměte pět mandlí a přes noc je namočte ve vodě. V dopoledních hodinách vytvořte z mandlí pastu. Smíchejte s citrónovou šťávou a utvořte pastu. Tu poté naneste na obličej a nechejte působit po dobu 30 minut. Doporučujeme během té chvíle relaxovat. Poté obličej omyjte studenou vodou.

Maska z jedlé sody

Vezměte 2 lžíce jedlé sody a 2 polévkové lžíce vody. Vše dejte do šálku a smíchejte. Tuto směs naneste na pleť a nechte působit do zaschnutí, asi 15 minut. Cítíte, jak je vaše tvář utažená, proto jí opláchněte studenou vodou.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button