Jídlo a stravováníPéče o těloPřírodní léčba

Namočte mandle přes noc a poté si je dejte k snídani

Dejte mandle do vody a nechte je přes noc odpočinout. Druhý den ráno si je dejte k snídani. Budete překvapeni, jaké účinky se projeví na vašem těle.

Tento trik není žádnou novinkou. Namočené mandle se užívají celá staletí a není se čemu divit. Vzhledem k tomu, jaké mají blahodárné účinky na organismus, jsou mandle považovány za zázrak. Jsou bohaté na esenciální mastné kyseliny, vitamíny a minerály, jako je vitamín E, zinek, vápník, hořčík nebo omega-3 mastné kyseliny.

Proč namáčet mandle

Suché mandle obsahují inhibitor enzymu ve slupce, který je určen k ochraně plodu, a chrání tak mandle do té doby, než se namočí.

Jakmile jsou mandle ve vodě, enzym se uvolní. Namočené a odleželé mandle ulehčují trávení – díky tomu se do těla dostane mnohem více živin. Podobný postup můžete aplikovat u všech ořechů, které máte rádi.

Zdravotní výhody konzumace namočených mandlí:

  • dodávají energii
  • jsou bohaté na mangan, měď a riboflavin
  • zrychlují metabolismus

Jedna hrst mandlí každý den vám dodá energii na celý den. Ideální jsou pro zdravé srdce, jelikož jsou bohaté na mono-nenasycené tuky, bílkoviny a draslík. Obsahují také vitamín E, který snižuje riziko srdečních onemocnění, zatímco hořčík zabraňuje infarktu. Mandle mají také schopnost snižovat zánět poškozující arterie.

Kromě zlepšení činnosti srdce napomáhají i pro správnou funkci mozku. Jsou bohaté na již zmíněný riboflavin a L-karnitin, které zlepšují činnost mozku a vytváří neurální cesty, čímž snižují riziko vzniku Alzheimerovy choroby.

Dále snižují hladinu cholesterolu díky vitamínu E a vápníku. Z toho se také odvíjí další skvělá vlastnost mandlí. Podporují růst kostí a fosfor obsažený v mandlích posiluje kosti, zuby a zabraňuje onemocněním, jako je osteoporóza. Kalium pak pomáhá regulovat krevní tlak. Také jsou skvělé pro prevenci rakoviny a snižují riziko vzniku rakoviny tlustého střeva.

zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button