Přírodní léčbaZdravé tipy

Zázračné účinky skořice vás donutí užívat ji každý den!

Skořice je levné, ale mimořádné zdravé koření se sladkou a nezaměnitelnou chutí. Existuje mnoho důvodů, proč byste si skořici měli přidávat do jídla každý den. Skořice je totiž plná zdravých živin a užitečná pro lidský organismus. Pochází z kůry stále zeleného stromu a sklízí se nejen za účelem výroby koření, ale je výborná například i do bylinkových čajů. Nejlepším čas, pro konzumace skořice je v dopoledních hodinách. Takže proč si ji nepřidat do vaší ranní kávy či čaje?

1. Posiluje imunitní systém

Jediné, co musíte udělat, je přidat ¼ lžičky mleté skořice do horké kávy a vaše tělo si hravě poradí se škodlivými viry a bakteriemi.

2. Stimuluje mozkovou činnost

Skořice dokáže zlepšit mozkovou činnost a podporovat paměť. Dokáže vás také udržet ve střehu a zlepšit celkovou úroveň koncentrace.

3. Snižuje hladinu krevního cukru a cholesterolu v krvi

Pravidelnou konzumací skořice můžete svoje tělo chránit před závažným onemocněním, jako je cukrovka a zvýšený cholesterol. Stačí vám jen 6 gramů skořice denně.

4. Snižuje menstruační bolesti

Skořice je velmi doporučována pro ženy, kteří trpí bolestivými menstruacemi a nepříjemnosti v podbřišku. Stačí jen přidat koření do nápojů či jídel.

5. Zlepšuje krevní oběh a zvyšuje hladinu energie

Teplý nápoj, například káva, s ¼ lžičky skořice obnoví vaši energetickou hladinu a po celý den bude stimulovat krevní oběh. Tato kombinace je ideální například pro lidi trpící na studené nohy a ruce.

Skořici můžete přidat do černé kávy, cappuccina, instantní kávy, nebo do čokoládového mléka. Skvěle podtrhne i vaše sladké pokrmy, jako ovesné kaše, sušenky nebo palačinky. Nejen že skvěle dochutí nápoj či jídlo, ale také zlepší váš den a hlavně zdraví.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button