Jídlo a stravováníPéče o těloPřírodní léčba

Jedlá soda má využití i mimo kuchyni

Soda na pečení se nachází téměř v každé domácnosti a používá se především v kuchyni. Ukázalo se však, že má však celou řadu dalších využití, které z ní dělají univerzální prostředek na řadu starostí běžného života. Lze ji také využít pro zdravotní účely.

Udržujte tělo ve správné hladině

Bikarbonát sodný, též znám jako soda do pečiva nebo jedlá soda, je skvělý v lidském těle pro regulaci pH v krevním řečišti. Také ovlivňuje pH buněk a tkání, což zvyšuje hladinu CO2, které pomáhá okysličování a vyrovnává napětí článků. Jaké další výhody přináší jedlá soda, se dozvíte níže.

Neutralizuje kyselinu žaludeční

Jelikož je přirozeně alkalická, soda na pečení pomáhá neutralizovat kyselinu žaludeční. Stačí smíchat polovičku lžičky sody s šálkem vody a vypít tuto směs. Téměř okamžitě se vyrovná vaše hladina. Navíc tento postup skvěle funguje jako prevence proti rakovině, neboť rakovinné buňky si přímo lebedí v kyselém prostředí, ale nemohou přežít v alkalickém těle. Z toho důvodu vás alkalické prostředí chrání i před rakovinou.

Chcete-li zjistit hladinu vašeho těla, můžete provést jednoduchý text. Smíchejte ¼ lžičky sody na pečení se sklenicí studené vody a vypijte tento roztok ráno na prázdný žaludek. Pokud vás budou provázet trable v rozpětí 2-5 minut, je vše v pořádku. Pokud budete trpět déle, je vaše hladina nízká.

Ulehčuje při pálení žáhy

Narozdíl od léků, které stojí peníze a jsou mnohdy neúčinné, je jedlá soda levný a efektivní způsob, jak zmírnit pálení žáhy a zažívací potíže. Vše, co musíte udělat, je přidat ½ lžičku jedlé sody do 2 šálků vody.

Pomáhá při čištění močových cest

Pro léčbu infekce močových cest promíchejte čajovou lžičku sody se sklenicí filtrované vody a vše vypijte ráno na lačný žaludek. Tajemství tohoto řešení spočívá v sodě, která snižuje kyselost moči, jež je zodpovědná za pálení během močení.

Zbavuje bolesti při dně

Dna je zánětlivé onemocnění, které je způsobeno akumulací kyseliny močové v těle. Soda s pitnou vodou zabraňuje hromadění kyseliny močové a zabraňuje tak bolesti při dně.

Snižuje příznaky nachlazení a chřipky

Vzhledem k tomu, že je soda přirozeně alkalická, účinně alkalizuje tělo a pomáhá udržovat optimální pH rovnováhu v krevním řečišti. Užíváním jedlé sody snížíte příznaky nachlazení a chřipky.

Onemocnění ledvin

Jak již bylo uvedeno dříve, soda pomáhá udržovat rovnováhu pH. U lidí s onemocněním ledvin, které je často způsobeno vysokým krevním tlakem nebo cukrovkou, odstraňuje soda kyselinu z těla a ulevuje ledvinám při filtrování a zároveň brání proti metabolické acidóze.

Rakovina

Bylo vědecky prokázáno, že dietní opatření ke zvýšení hladin bikarbonátů mohou zvýšit hladinu pH kyselých nádorů, přičemž pH zdravých tkání zůstává nedotčené.

Další výhody pro pokožku, vlasy a tělo

  • bojuje proti akné a černým tečkám
  • pomáhá mít bílé zuby
  • zlepšuje pleť
  • zabraňuje mastným vlasům
  • odstraňuje lupy
  • léčí podráždění pokožky

zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button