DetoxikaceKrása

Využijte všechny výhody zeleného čaje. Získáte zdravější pleť i rychlejší metabolismus

Pitný režim je nutné dodržovat každý den. A když se jakéhokoliv odborníka zeptáte na to, co je nejlepší pít, odpověď bude jasná – vodu. Mimo to však řada lékařů i nutričních specialistů doporučuje ještě jeden nápoj – zelený čaj. Je skutečně tak prospěšný, jak se o něm traduje? Nebo je to jen trendy nápoj, který je prostě aktuálně v módě, ale jeho účinky nejsou o nic lepší než u jiného čaje?

Bez obav lze říci, že benefity zeleného čaje jsou dobře prozkoumané a popsané. Není tedy důvod obávat se toho, že by se jednalo o nějaký reklamní výmysl a vy byste pitím zelného čaje nedělali nic zvláštního pro své zdraví.

Je však důležité uvědomit si, že ne vše, co se na našich pultech prodává jako zelený čaj, jím skutečně je. Často se může jednat jen o levnou směsku, která ale má co do zdravotních účinků se skutečným zeleným čajem pramálo společného.

Čaj tedy nakupujte nejlépe ve specializovaných obchodech, kde můžete důvěřovat tomu, co vám prodávají. Ideální je také pít sypaný čaj a vždy také čerstvě připravený. Tak dosáhnete těch nejlepších výsledků.

Jaké jsou tedy výhody pití zelného čaje?

Pomoc při redukci hmotnosti

Pokud chcete hubnout, většina specialistů vám doporučí pravidelně pít zelený čaj. Je to proto, že tento nápoj obsahuje směs látek, které podporují přirozené fungování lidského metabolismu a pomáhají k vhodnému zpracování a využití přijaté energie. Méně kalorií se tedy uloží a více se naopak vhodně využije. Budete se cítit plni energie a možná dokonce nebudete muset pít kávu.

Léčba kožních potíží

Ať už se jedná o suchou pleť plnou ekzému nebo vyrážek, nebo jde o mastnou pleť s projevy akné, zelený čaj si dokáže poradit se vším. Šálek zeleného čaje pomáhá správně vyživovat pokožku, dodávat jí potřebné látky a odvádět z ní toxiny. Pleť bude hezčí, jasnější a kožní potíže ustoupí. Zelený čaj může podpořit další léčebné postupy, které doporučí kožní lékař.

Lupy

Podobně jako u pokožky, i v případě lupů ve vlasech může zelený čaj pomoci. Lupy pro mnoho lidí představují trapný a ponižující problém, který se jen těžko řeší bez pomoci odborného lékaře. Většina šamponů z drogerie si totiž se skutečnými lupy poradí jen velmi těžko. Odvar ze zeleného čaje můžete použít jako oplach po mytí vlasů, který jim dodá sílu a lesk a eliminuje vznik lupů.

Zpomaluje stárnutí

Každý chce vypadat mladší a doufá, že mu lidé budou hádat méně, než má uvedeno v občance. Někteří lidé vypadají mladě zcela přirozeně, ale jiní musí svůj mladistvý vzhled podpořit a udržovat. K tomu vám může pomoci zelený čaj, který obsahuje řadu antioxidantů, které zpomalují procesy stárnutí. To se projeví jak na vaší pleti, tak i na stavu vašich nehtů a vlasů. Zelený čaj také osvěžuje mysl a umožňuje vám prožívat stáří ve stavu duševní bystrosti a svěžesti.

Redukuje kožní maz

Zelený čaj obsahuje látky známé jako taniny. Ty způsobují jeho lehce nahořklou chuť, která mnohým lidem nevyhovuje a od pití zeleného čaje je odrazuje. Taniny jsou však velice prospěšné zejména pro ty, které trápí mastná pleť. Stahují póry a podporují nastolení přirozené rovnováhy produkce mazu.

Funguje jako prevence Alzheimera

Japonští vědci nedávno publikovali studii o zelném čaji, která prokazuje, že zelený čaj snižuje hladinu škodlivých volných radikálů v našem těle. Antioxidanty chrání mozek před oxidačním stresem.  A to v konečném důsledku chrání naše tělo před vznikem a rozvoje Alzheimerovy choroby, který je obávaným strašákem zejména starších ročníků.

Kromě vody si tedy každý den dopřejte i šálek zeleného čaje a můžete si být jisti, že děláte pro své zdraví to nejlepší. Na jeho specifickou chuť se dá snadno zvyknout a pokud vám přeci jen nevyhovuje, vždycky jin můžete doladit citronem či kapkou medu.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Jana H.

Zajímám se o sport, cestování a zdravý životní styl. Baví mě zjišťovat novinky ze světa alternativních metod ve zdravotnictví i kosmetickém průmyslu a ráda se o tyto tipy dělím i s dalšími čtenáři.

Podobné články

Back to top button