Zdravé tipy

5 způsobů, jak nejlépe využijete glycerin

Dělali jste jarní úklid a našli jste v koupelnové skříňce láhev glycerinu? Pravděpodobně ani nevíte, kde se tam vzala a jelikož netušíte k čemu ji využít, nejspíše se jí rozhodnete vyhodit. To by byla ale škoda! V tomto příspěvku vám ukážeme pár tipů, jak glycerin v domácnosti využít.

1. Odstranění skvrn

Trápí vás na koberci nebo na oblečení červené skvrny od jahod, které se vám nepodařilo odstranit? Zkuste tuto skvrnu potřít glycerinem a nechat 1 hodinu působit. Po uplynutí doby vymyjte glycerin slanou vodou a uvidíte, že po skvrně nebude ani památky. Skvěle si poradí s červenými fleky od jakéhokoli ovoce či zeleniny, ale i třeba vína, kávy nebo čaje.

2. Kožené věci zase jako nové

Pokud jsou na vašich kožených věcech, ať už bundě, aktovce nebo gauči, vidět značné známky opotřebení, jednoduše je přejeďte hadříkem s glycerinem. Asi nebudou vypadat jako zbrusu nové, ale určitě mnohem lépe a nověji.

3. Vyleštěná podlaha

Pokud máte v domácnosti na podlahách parkety, které křičí po vyleštění, zvolte glycerin. Do 5 litrů teplé vody dejte 2-3 lžíce glycerinu a tím vytřete podlahu. Vaše podlahy budou opět zářit.

4. Lesklejší vlasy

Přidejte pár kapek glycerinu do vašeho šamponu a s každým umytím vlasů docílíte hustších, lesklejších a vyživenějších vlasů. Můžete ho také přidat do vlasové masky nebo balzámu.

5. Krásné ruce

Krémy s glycerinem se běžně prodávají v supermarketech nebo lékárnách. Ten totiž zabraňuje svědění a podráždění pokožky a také ji skvěle hydratuje. Vytvořte si lázeň z horké vody a několika kapek glycerinu a nechte v ní ruce chvíli odpočívat. Poradí si se suchou a popraskanou kůžích na rukách či patách, ale i se suchou pokožkou na obličeji.

Jak vidíte, glycerin se dá využít opravdu velmi variabilně a proto vyzkoušejte některý z těchto jednoduchých a užitečných triků.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button