NávodZdravé tipy

Pačule esenciální olej – kde pomáhá v domácnosti?

Jde o příjemný esenciální olej, který se vyznačuje sladkým, pižmovým a zemitým, až exotickým nádechem. Je velmi prospěšný pro vaši pokožku, pomáhá odstraňovat vrásky, má hřejivé aroma, velmi krásně voní. Esenciální olej z pačuli byl používán jako velmi účinné řešení, které může například bránit hmyzu v domácnosti. V dnešní době je velmi oblíbená aromaterapie, je prospěšná pro vaši pokožku, pro vlasy, celkové uklidnění a harmonii vašeho domova.

Příjemná aromaterapie

Je také skvělým přírodním pomocníkem při léčbě různých zdravotních stavů jako akné, atletická noha, bolesti zad a podobně. Pačuli esenciální olej je všestranným pomocníkem a oblíbí si jej všichni, kteří ho vyzkouší. Tento esenciální olej skvěle funguje v domácnosti. Kde všude může pomoci?

Odpuzovač komárů a hmyzu

Vadí vám otravný hmyz u vás doma, který se ne a nedostat pryč? Vyzkoušejte následující směs a komáři a hmyz si budou muset najít jiné místo.

Co budete potřebovat:

  • 1 litr vody
  • 5 až 7 kapek pačuli esenciálního oleje
  • 5 kapek wild orange esenciálního oleje

Jak postupovat:

Zřeďte esenciální olej z pačuli s esenciálním olejem wild orange. Přidejte litr vody a přelijte do rozprašovače. Tento olej rozprašte okolo vašeho domu a hmyz se bude držet dál od vašeho domu.

Pomoc od termitů

Termiti jsou velmi nepříjemnými a hlavně nezvanými návštěvníky u vás doma. Jestliže se objeví u vás doma, pak vyzkoušejte tuto přírodní metodu.

Co budete potřebovat:

  • 15 kapek pačuli éterického oleje
  • Voda

Jak postupovat:

Smíchejte v misce éterický olej a vodu a skrz rozprašovač můžete aplikovat po celém domě. Popřípadě můžete napustit bavlněné tamponky a umístit je do otvorů, které jsou v domě a skrz které se mohou termiti dostat do vašeho domu. Toto aroma odpuzuje termity.

Osvěžovač místnosti

Směs pačuli, cedrového dřeva, wild esenciálního oleje a levandulového esenciálního oleje může být použita při osvěžení místnosti a dodání krásné vůně. Zanechává v místnosti příjemnou čerstvou vůni, která navozuje příjemný pocit.

Chrání oblečení před moly

Stačí umístit bavlněné tamponky namočené do tohoto esenciálního oleje do vaší skříně nebo polic s oblečením. Odradíte tak šatní moly a všechen další hmyz, který by vám mohl zničit vaše oblečení.

Čištění místnosti

Dvacet kapek tohoto přírodního oleje můžete přidat do jednoho litru vody a použít k úklidu a čištění vaší domácnosti. Pomáhá odstraňovat nečistoty a interiér krásně provoní.

Pačuli esenciální olej a jeho další využití

Tento esenciální olej umí pomoci v domácnosti. Umí toho však mnohem víc, například může pomoci s akné, nespavostí a podobně. Kde dál můžete tento esenciální olej přidávat do přírodních prostředků, které následně pomáhají?

Akné

Přidejte pět kapek esenciálního oleje do dlaní a následně si je protřete. Nyní aplikujte na postiženou oblast. Díky esenciálnímu oleji se zmírní zánět a bude se předcházet drobnými jizvičkám. Můžete jej přidat také do svého krému proti akné.

Ekzém

Pět kapek esenciálního oleje pačuli dejte do dlaně a opět aplikujte na místo, kde se ekzém objevuje. Dělejte to denně, před spaním a to až do doby, než infekce a jizvičky zmizí.

Problémy s vlasy

Pačuli esenciální olej může být součástí šamponů a kondicionérů na vlasy. Přidejte pět kapek tohoto esenciálního olejek masáži pokožky hlavy a odstraníte lupy, pomůžete hydratovat pokožku a vlasy. Přidejte dvě až tři kapky ve vodě a použijte na finální vyplachování vlasů. Dodáte jim lesk a krásu.

Nespavost

Opět dejte do dlaní pět kapek pačuli esenciálního oleje a opatrně vdechujte. To stimuluje pocit uvolnění a dodává lepší spánek.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button