Přírodní léčbaZdravé tipy

Zde jsou důvody, proč pít zázvorový čaj každý den

Nikdo z nás nezpochybňuje a nepopírá, že nejoblíbenějším nápojem je káva, ale na druhou stranu v dnešní době narůstá zájem i o zdravější alternativy, např. zelený nebo zázvorový čaj.

Zázvorový čaj je ve skutečnosti tím nejvíce prospěšným nápojem, který má jasný cíl – podpořit zdraví a kondici.

Mezi další výhody patří:

Zlepšení trávení a prokrvení

Pravidelná konzumace zázvorového čaje zvyšuje vstřebávání důležitých živin a brání nejrůznějším zažívacím potížím (průjem, zácpa, křeče, nevolnost, poškození trávicího traktu a zvracení).

Reguluje krevní oběh a zmírňuje příznaky kardiovaskulárních nemocí (hypertenze, vysoké hladiny cholesterolu). Účinně odstraňuje arteriální usazeniny a zlepšuje pružnost cév. Preventivně brání rozvoji infarktů.

Jak si připravit zázvorový čaj: budete potřebovat

  • 4-6 plátků syrového zázvoru
  • organický med
  • 1 šálek vody
  • hrnec

V hrnci uvařte vodu, přidejte plátky zázvoru, snižte ohřev a duste zázvor asi 15 minut. Poté odstavte a přelijte do hrnku. Můžete si přidat trochu medu.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button