Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Namísto botoxu vyzkoušejte tuto masku proti stárnutí

Kult krásy je věčný, snad každá žena se snaží vypadat co možná nejlépe, pečuje o sebe, o svou pleť. Snaží se potlačit známky únavy, problémů a také stárnutí. Každá žena chce vypadat stále mladě a tak se snaží všemi možnými způsoby potlačit tvorbu vrásek a procesy stárnutí.

Stále mladá

Ženy chtějí být stále mladé, proto často kupují drahá séra, kosmetické přípravky, krémy, které slibují odstranění vrásek. Navštěvují kosmetické procedury a nejednou sáhnou také po možnosti lékařského zásahu. Plastika nebo botox, to vše pomáhá udržet tělo i tvář mladou.

Lékařské zásahy však nejsou levnou záležitostí, budete muset vydat větší obnos peněz. A co víc, je to zásah do lidského těla, který se nemusí úplně povést, a navíc časem stejně poleví a v případě botoxu je potřeba opakování. My přinášíme možnost, která se o stárnoucí pokožku postará. Mimoto nemusíte se svěřit do rukou plastického lékaře.

Přírodní pomoc

Nemusíte k vypnutí pokožky využívat botox; existuje několik přírodních ingrediencí, které můžete najít doma. Když je spojíte dohromady, pak krásně vypnete svou pokožku. A co víc, bez nutnosti botoxu a zásahu chirurga. Tato pleťová maska vás navíc nebude skoro nic stát!

O pokožku je potřeba pečovat, ošetřovat jí a dostávat do ní vitamíny, zejména vitamíny A, které najdete například v mrkvi. Ta obsahuje také beta-karoten, který je nezbytným prvkem pro krásnou pleť. Každá pleť stárne a vystavuje se vlivu škodlivým účinkům volných radikálů, které poškozují naší pokožku. Antioxidanty v této masce pomáhají zmírnit poškození vaší pokožky.

S čím vším může maska pomoci?

  • Hydratuje pokožku
  • Odstraňuje vrásky a akné
  • Má antiseptické vlastnosti, které vyčistí pokožku

Před použitím této masky se ujistěte, že je tvář čistá, bez nánosu make-upu nebo jiných krémů. Pokud chcete extra jemnost, použijte jemný čistící krém. Jak si připravit tuto masku, která pomůže proti stárnutí?

Ingredience:

  • 5 polévkových lžic mrkvové šťávy
  • 1 polévková lžíce nízkotučné smetany
  • 1 polévková lžíce kukuřičného škrobu

Postup:

Smíchejte kukuřičný škrob v půlce sklenice s vodou. Dejte do malého hrnce kukuřičný škrob a 100 ml vroucí vody a nechejte směs zhoustnout. Přidejte do této směsi smetanu, čerstvou mrkvovou šťávu a smíchejte vše dohromady. Masku máte připravenou.

Jak tuto masku aplikovat?

Maska je nyní připravená, nanášejte jí na pleť, která je čistá, bez nánosu make-upu. Nechejte půl hodinu působit a následně opláchněte teplou vodou. Po opláchnutí se doporučuje nanášet krém na obličej, hydratovat a zvlhčit obličej.

Tipy pro výrobu pleťové masky:

  • Nemáte-li vlastní odšťavňovač, dejte do mixéru mrkvovou šťávu
  • Jakmile mrkev rozmixujete, přepasírujte přes síto
  • Jestliže nechcete mrkev mixovat, navštivte obchod se zdravou výživou, kde také mohou mít čerstvou mrkvovou šťávu
  • Je také důležité konzumovat dostatečné množství potravin bohatých na vitamíny A, C, E a omega-3 mastných kyselin pro co nejlepší výsledky

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button