Přírodní léčbaUncategorizedZdravé tipy

Pečujte o své mazlíčky s láskou a bez chemie. Recept: na domácí stravu, šampón a prášek proti blechám a klíšťatům

Existuje spoustu možností, jak zajistit lepší péči o vaše domácí mazlíčky, aby jim poskytla vyšší kvalitu života, která zahrnuje mnohem méně komerčních chemikálií v jejich stravě a ve výrobcích v péči o srst.

Jídlo je samozřejmě nejdůležitějším aspektem v péči o vašeho psa a kočku. V dnešních době je hodně dobrých prodejen s výrobky pro vaše mazlíčky, že není problém zajistit holistické potraviny, které poskytují svým mazlíčkům mnohem méně živočišných vedlejších produktů, a naopak více  výživná jídla s ovocem a zeleninou. Není problém také sehnat čerstvé maso, které také zajistí potřebné živiny.

Pokud se vám nelíbí cena těchto nejkvalitnějších krmiv pro domácí zvířata nebo byste raději měli více pod kontrolou stravovací návyky vašeho domácího mazlíčka, můžete mu doma připravit jídlo, které jistě ocení.

Vytváření vlastních krmiv pro domácí zvířata

Pro kočky i psy začněte s masem, jako je hovězí maso, krůtí maso, vnitřnosti. U koček, čím je to více nakrájeno nadrobno, tím lépe, protože jejich ústa jsou mnohem menší a jejich hrdlo potřebuje menší kousky k polknutí bez udušení. U koček můžete zahrnout více možností ryb, jako je losos.

Udělejte vývar podle výběru, většina základních vývarů bude fungovat jak pro kočky, tak pro psy, omáčka je také velmi chutná a laskavá volba jednou za čas.

Přidejte jemně sekanou zeleninu, jako je hrách, mrkev a brambory.  Bramborové kaše a dušený hrášek přidávají pro kočky chutnou strukturu. Brambory nikdy nedávejte syrové, vždy uvařené.

Pro psy, jablečný ocet v malých dávkách zamíchaným v jídle a ve vodě může také pomoci při trávení, celkovému zdraví a průjmu.

Přípravky proti blechám a klíšťatům přirozeně

Nakupované přípravky a šampony jsou zcela naloženy drsnými chemikáliemi a dokonce obsahují varování o pesticidech a chemických výstrahách. To je obzvláště nebezpečné nejen pro vás a vaše domácí mazlíčky, ale udržuje je i dál od dětí a chráňte svou rodinu před těmito nežádoucími látkami.

Existují bezpečnější alternativy pro každého ve vašem domově.

Zde je recept na domácí prášek proti klíšťatům a blechám:

1 šálek prášku Křemeliny

½ šálku prášku Neem

½ šálku prášku z řebříčku (nebo pomletý sušený řebříček)

20 kapek eukalyptového esenciálního oleje (nepoužívejte u koček)

Vše se promíchejte a skladujte ve skleněné nádobě, nejlépe s víčkem, které má dírky.

Posypte směs na srst svého mazlíčka a třete sem a tam, aby se rovnoměrně rozložil prášek na srsti a plně ochránil vaše milované domácí mazlíčky. Můžete také opláchnout zředěným jablečným  octem za účelem další ochrany a aby jste případně uklidnili suchou a svědící kůži, kterou váš mazlíček pravděpodobně zažívá z kousání a poškrábání. Jablečný ocet je také skvělý pro jemné čištění uší domácích mazlíčků. Nedávejte hluboko do ucha.

Domácí šampon pro vaše mazlíčky

Vyhněte se toxickým produktům z obchodů a vyzkoušejte toto řešení, které je pro jejich kůži zdravější a uklidňující:

1 šálek kastilského mýdla

15ml kokosový olej

¼ poháru jablečného octu

2-3 kapky požadovaného esenciálního oleje (volitelné)

Smícháme vše do láhve a protřepeme.

To je ideální pro koupání vašeho mazlíčka několikrát za měsíc, když potřebují dobře očistit a udržet si srst a pokožku měkčí.

Pokud dáte tuto laskavou a hlavně přírodní péči vašim mazlíčkům, věřte, že jim prodloužíte život a zlepšíte o mnoho jejch zdraví.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button