NávodPéče o těloPřírodní léčba

Kde všude může pomoci jablečný ocet?

Jablečný ocet známe všichni, jde o přírodní lék, který se využívá ke spoustě problémů. Má četné výhody, z nichž mnohé známe. Pravděpodobně, ale asi nebudete znát úplně všechny. Víme, že účinkuje na hubnutí, může pomoci trávení nebo být součástí nápoje, který pomáhá čištění těla. Následující článek vám přináší některé z výhod, které získáte, když budete jablečný ocet konzumovat před spaním.

Certifikovaný jablečný ocet

Je nutno se vždycky před používáním ujistit, že využíváte opravdu kvalitní jablečný ocet. Musí být certifikovaný, organický, surový, nefiltrovaný a nepasterizovaný jablečný ocet. Ten totiž obsahuje „matku“ (kvasinky a bakterie kyseliny octové). Užíváte-li jej perorálně, vždycky jej zřeďte ve vodě. Doporučuje se začínat malou dávkou, kterou postupně můžete zvyšovat.

Přinášíme vám překvapivé použití jablečného octa:

Detoxikace těla

Nefiltrovaný jablečný ocet může pomoci čistit játra, což pomůže detoxikaci celého těla. Pomáhá vyvážit pH vašeho těla a podporuje kardiovaskulární stimulaci, motilitu střev a lymfodrenáže. Chcete-li detoxikovat své tělo, smíchejte jednu až dvě lžíce jablečného octa se lžící surového medu. To vše přidejte do sklenice vlažné vody a vypijte hodinu předtím, než půjdete spát.

Léčí bolesti v krku

Jablečný ocet můžete využít také k léčbě bolesti v krku. Je nabit vitamíny a kyselinou octovou, podporují probiotika, jde tedy o velmi skvělý přírodní lék. Stačí smíchat dvě lžíce jablečného octa s jednou sklenicí vody a popíjejte ráno, odpoledne a také před spaním.

Zvyšuje trávení

Jablečný ocet vám může pomoci zapomenout na problémy se žaludkem. Už nebudete mít problémy s křečemi a plynatostí. Smíchejte jednu čajovou lžičku organického jablečného octa s jedním šálkem teplé vody. Tuto směs vypijte hodinu před spaním.

Léčí kyselý reflux

Jednou z hlavních příčin reflexní choroby jícnu a pálení žáhy je nevyvážené pH žaludku, nedostatek enzymů a probiotik. Jablečný ocet je plný všech těchto živin a může tedy pomoci. Smíchejte jednu polévkovou lžíci jablečného octa s šálkem vody. Následně tuto směs pijte pět minut před jídlem a před spaním k uvolnění refluxu.

Úbytek hmotnosti

Studie naznačují, že jablečný ocet podporuje také ztrátu hmotnosti. Je to pravděpodobně způsobeno tím, že snižuje chuť k jídlu a následně zlepšuje detoxikaci těla. Další studie zase zjistila, že kyselina octová v jablečném octě snižuje tělesný tuk u zkoumaných myší asi o deset procent.

Regulace cukru v krvi

Podle studií může kyselina octová nalezená v jablečném octu vyvážit krevní cukr a zlepšit citlivost na inzulín. Vyzkoušejte jablečný ocet, který bude organický a surový. Můžete konzumovat jednu polévkovou lžíci smíchanou se sklenicí vody před jídlem a před spaním nebo jej můžete použít jako součástí zálivky na saláty.

Podporuje zdraví srdce

Jablečný ocet je bohatý na polyfenoly (například kyselina chlorogenová), které snižují oxidaci lipoproteinů s nízkou hustotou (špatný cholesterol) a chrání před kardiovaskulárními chorobami.

Uvolňuje ucpaný nos

Jablečný ocet obsahuje spoustu vitamínů, například B1, B2, vitamín A a vitamín E. Najdete v něm také draslík nebo hořčík. Tyto látky pomáhají odstraňovat hleny a čistit dutiny. Smíchejte jednu čajovou lžičku jablečného octa se sklenicí vody a pijte jí před spaním, díky čemuž se vám uleví.

Snižuje křeče v nohách během noci

Také se vám občas stane, že vás v noci probudí nesnesitelné křeče v nohou? Ostré bolesti v nohou jsou povětšinou způsobeny nedostatkem draslíku. Jablečný ocet obsahuje zdravý poměr draslíku, který obnoví rovnováhu vašeho těla. Smíchejte dvě lžíce jablečného octa se sklenicí teplé vody a to pijte každý večer před spaním. Díky tomu se sníží křeče.

Reguluje pH vašeho těla

Kyselina octová v jablečném octu má kyselý charakter, ale má alkalický účinek na zbytek vašeho těla. Napomáhá vyrovnávat pH a může se tak snížit riziko chronických onemocnění jako například srdeční nemoci a rakovina. Může také zvýšit vaší energii. Do sklenice vody přidejte dvě lžíce jablečného octa a konzumujte před spaním.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button