OstatníPéče o tělo

Odstraňte plísně u nehtů s pomocí dvou ingrediencí

Vliv na vaše nohy může mít mnoho věcí, mohou se objevovat zarostlé nehty, bolesti nohou nebo plísňové onemocnění. Nejvíce však obtěžují a ztěžují situaci plísňové nemoci, přesněji plísně u nehtů nohou. Plíseň nehtů je běžný stav, začíná jako bílá či žlutá skvrna na špičce nehtu. Plísňová infekce může nehty také odbarvovat. Tento stav se obvykle objevuje u nehtů na nohou.

Bolestivé onemocnění

Během tohoto onemocnění se může objevovat bolest, která je nepříjemná. Navíc, plíseň se může šířit dál, do nehtů a na kůži. Můžete plísňové onemocnění vyléčit a i tak se může opět vrátit. Nehtová plíseň může být výsledkem abnormální pH pokožky, kontinuální působení vlhkosti, nošení syntetických ponožek, špatná hygiena nohou, špatný krevní oběh nebo oslabený imunitní systém.

Dnes je možno nehtovou plíseň léčit a to poměrně jednoduše. Existují perorální antiplísňové léky a v některých případech může dojít k chirurgickému odstranění nehtu. Při užívání léků se mohou objevovat nežádoucí účinky, jako například problémy s dýcháním, otoky úst, obličeje, ztráta chuti k jídlu, vyrážka, puchýře, kopřivka, závratě, nevolnost, únava, bolesti hlavy, průjem, tloustnutí, poškození jater, horečka, bolesti, srdeční potíže a podobně. Existuje však jednoduchá pomoc, stačí vyzkoušet náš trik a zbavíte se nehtové plísně a to jednou pro vždy.

Jak se léčí nehtová plíseň?

Jablečný ocet je velmi populární a pro mnohé velmi skvělý. Není divu, má mnoho skvělých účinků pro lidské tělo a lidské zdraví. Mimo jiné jde také o neinvazivní způsob, jak odstranit nehtovou plíseň a to již po několik staletí. Je kyselý, což samozřejmě pomáhá zabíjet plísně a zároveň zařídí, aby nedocházelo k podráždění pokožky.

Jedlá soda nezabíjí plíseň, avšak má fungistatické vlastností a působí jako blokátor pro růst plísní a co víc, jedlá soda navíc také brání návratu nehtové plísně. Stačí si jen vytvořit tento jednoduchý lék. Vše, co na něj budete potřebovat máte doma ve spíži. Níže přikládáme recept.

Ingredience:

  • ½ šálku jedlé sody
  • 1 – 2 šálky jablečného octa
  • Lavor pro vaše nohy
  • Teplá voda (jestliže máte rádi horkou, klidně horkou)

Postup:

Tento přírodní prostředek je jednoduchý a skvěle účinný. Vezměte lavor, dostatečně velký, aby se do něj vešly nohy. Přidejte jablečný ocet. Následně do této směsi ponořte nohy na nechte dvacet minut působit. Následně nohy osušte.

Dále naplňte lavor teplou vodou a přidejte jedlou sůl. Namočte znovu do této lázně nohy a nechte působit po dobu dvaceti minut.

Jak často aplikovat?

Jestliže vás trápí nehtová plíseň, pak doporučujeme tento postup opakovat každý den. Během několika týdnů tak zmizí nehtová plíseň úplně. Dále doporučujeme používat nůžky, pilníky a další potřeby čisté, vždy je očistěte před a po použití. Dobrý nápad je pomoci si také s tea tree olejem, který bojuje s plísní.

Jestliže jste se nehtové plísně zbavili, pak určitě řešíte problém navrácení. Nikdo nechce, aby se plíseň opět vrátila. Jak toho docílit?

  • Čistěte nejen nehty, ale také všechny nástroje, které využíváte
  • Myjte si nohy
  • Všechny boty, sandály a holínky pečlivě čistěte
  • Noste vždycky čisté ponožky
  • Udržujte nohy suché a čisté

Plísně nehtů jsou velmi nepříjemné a pro mnohé trapné. Jestliže zjistíte, že i u vás se usadili, pak je nutno plísně odstranit. Jestliže zjistíte, že si nemůžete pomoci a zajistit nohám své zdraví, pak je dobré navštívit dermatologa, kožního lékaře nebo pedikéra, který vám s péčí o nehty.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button