Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Zázvorový čaj: Čistí játra, rozpouští ledvinové kameny a ničí rakovinné buňky

Správná funkce těla a jednotlivých procesů v něm závisí na vašem zdraví. Když se něco pokazí, pak nastává problém, mohou se objevit zdravotní problémy, které je potřeba řešit. Lék můžete najít v přírodě, v přírodních nápojích a přípravcích. Například takový zázvor je velmi účinný pro lidské tělo, umí pomoci v léčbě mnoha zdravotních problémů.

Prospěšný zázvor

Máte-li zdravotní problém, je čas začít konzumovat tento silný a pro tělo prospěšný zázvorový čaj, který umí posílit váš imunitní systém. Věděli jste, že zázvor je jednou z nejlepších superpotravin? Jde o extrémně silnou potravinu, která působí na řadu nemocí. Má schopnost zlepšit a posílit imunitní systém, umí snížit nebo úplně odstranit záněty a dokonce se také podílí na lepším trávení.

Výhody zázvoru

Zázvor obsahuje několik esenciálních olejů jako gingeroly, zingerone a shogaols. Tyto esenciální oleje jsou zodpovědné za typickou chuť a vůni zázvoru. Mají také další prospěšné vlastnosti, jsou antibakteriální, antivirové, antiparazitické a antifungální. Tyto vlastnosti poté činí zázvor skvělým přírodním lékem. Pomáhají v ochraně srdce a prevenci kardiovaskulárních nemocí, léčí astma, podporuje zdravé trávení, zmírňuje bolesti a mnoho dalšího.

Jaké jsou výhody zázvorového čaje?

  • Jeden šálek denně snižuje šance na cévní mozkovou příhodu, pomáhá rozbíjet tukové usazeniny, které blokují tepny
  • Můžete zázvorový čaj konzumovat a zabíjet tak viry, které způsobují běžné chřipky, virózy, nachlazení a opary
  • Zázvor může zlepšovat imunitní systém, antioxidanty, jež nacházíme v zázvoru, pomáhají v boji proti infekcím a zlepšují celkově imunitu
  • Trpíte-li bolestmi hlavy, nachlazením, chřipkou, bolestmi svalů, pak je zázvorový čaj ideální volbou. Vaše bolesti se zmírní jednoduchým popíjením zázvorového čaje
  • Zázvorový čaj umí zlepšovat krevní oběh, díky čemuž se zlepšuje dodávání vitamínů, minerálů a dokonce i kyslíku do buněk vašeho těla

Zázvorový čaj má skvělé vlastnosti. Jde o přírodní lék, který pomáhá vašemu zdraví. Jak si však tento jednoduchý čaj připravit?

Ingredience:

  • ¼ čajové lžičky mletého zázvoru
  • ¼ čajové lžičky mleté kurkumy
  • 1 šálek vody
  • Organický med
  • Kokosové mléko

Postup:

Ze všeho nejdřív dejte vodu do hrnce a vařte. Následně přidejte zázvor a kurkumu. Nechejte deset minut jemně probublávat a poté přidejte kokosové mléko podle vaší chuti. Váš zázvorový čaj je nyní připravený ke konzumaci. Pokud nejste smířeni s chutí čaje, můžete přidat organický surový med na dochucení. Následně můžete pít!

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button