Jídlo a stravováníZdravé tipy

5 důvodů, proč jíst skořici

Skořice je nedílnou součástí ingrediencí v kuchyni. Tato mimořádně zdravá přísada má sladkou chuť a krásně voní. Existuje mnoho důvodů, proč byste měli konzumovat skořici každý den. Obsahuje totiž plno živin, které jsou užitečné a velmi prospěšné pro lidské tělo.

5 důvodů, proč si každý den dopřát skořici

Ideální způsob, jak konzumovat skořic je, vypít ji. Dopoledne si uvařte kávu a do hrníčku nastrouhejte malé množství skořicového lusku. Obohatí chuť kávy a zároveň získáte potřebné živiny pro tělo.

Posiluje imunitní systém

Přidejte ¼ lžičky skořice do horké kávy a vaše tělo bude schopné odrazit útoky škodlivých virů a bakterií. Posílíte imunitu a budete méně náchylní na nemoci.

Stimuluje mozek

skořiceSkořice posiluje mozkové funkce a zlepšuje paměť. Také vás udrží ve střehu a zvýší úroveň koncentrace.

Snižuje hladinu cholesterolu a cukru v krvi

Pravidelná konzumace skořice vás ochrání před cholesterolem a cukrovkou. Konzumujte 6 gramů skořice denně.

 Tlumí menstruační bolesti

Pokud trpíte na bolestivé menstruace, přidejte skořici do potravin a nápojů. Skořice tlumí bolest a dodává tělu příznivé látky. 

Zlepšuje krevní oběh a nabíjí energií

Pouhá 1/4 lžičky skořice obnoví energetickou hladinu a stimuluje krevní oběh. To ocení zejména jedinci, kteří trpí na studené nohy a ruce.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button