Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

10 příznaků infekce zubů a jak je léčit

Bolest obecně je velmi nepříjemná a často vás omezuje. A o bolesti zubů se říká, že je jednou z nejhorších. Objevuje se ve chvíli, kdy to nejméně čekáte, a často rezonuje celými ústy, může vystřelovat do hlavy a dál. Každou bolest je nutno řešit, zejména pak bolest zubů, která vám brání někdy i v mluvení či konzumaci jídla.

Bolesti zubů

Existuje mnoho důvodů pro bolest v ústech. Mohou se objevovat malé výrůstky, záněty dásní, vředy v ústech a mnoho dalšího; a bolest se dostaví. A není to vůbec nic příjemného, to snad každý z nás ví. Když se nebude příčina bolesti řešit, může se to postupem času vyvinout ve vážný a nebezpečný problém.

Pokročilé infekce zubů mohou být velmi nebezpečné. Bakterie se dostávají do dásní, k čelistem, k jazyku nebo i do krku. Z toho se může infekce rozšířit někdy také do krevního oběhu. Proto je vždycky důležité znát příznaky infekcí zubů, identifikovat ji a následně tento problém řešit.

Teeth Tooth Dentist Dental Oral Mouth Dentistry

Možnosti léčby

Když budete řešit problémy zubů včas, nemusí se vyostřit. A jak je řešit? Asi každého napadne návštěva zubního lékaře, který zuby vyšetří a navrhne nejlepší možnost léčby. Je zde však také možnost přírodní léčby.

Ze všeho nejdřív však poukážeme na to, jak identifikovat infekci zubů. Následně vám poskytneme šest možností léčby, jež jsou zcela přírodní. Jaké symptomy se objevují u infekce zubů?

  • Zánět dásní
  • Bolest a to při polykání i žvýkání
  • Zápach z úst
  • Rudé dásně a ústa
  • Problémy s otevíráním úst
  • Odvodnění
  • Zvýšená citlivost na horké a studené
  • Oteklé lymfatické uzliny v krku
  • Nevolnost, zvracení průjmy
  • Horečka nebo také zimnice

Přírodní léky, které působí proti infekci zubů

Černý čaj

Černý čaj přináší pro tělo mnoho výhod – je totiž nabitý antioxidanty. Skvěle pohlcuje toxiny a hnis. A jak vám může pomoci právě černý čaj v boji s infekcí zubů? Vezměte sáček černého čaje a namočte do teplé vody. Následně aplikujte přímo na zuby. Ideální je nechat sáček na zubech co možná nejdéle. Následně sáček odstraňte. Velmi důležitým krokem je vypláchnout řádně ústa slanou vodou. Díky tomu totiž odstraníte bakterie, které se působením černého čaje uvolnily.

Vyzkoušet můžete také čaje, které obsahují echinaceu. To je přírodní antibiotikum a antihistaminikum. Umí podpořit váš imunitní systém, a díky tomu pomáhá snížit zánět a bránit infekcím. To vše platí také pro heřmánkový čaj, protože heřmánek může snížit otoky a krvácení dásní. Je velmi účinný při zabíjení bakterií, jež tyto infekce způsobují.

Slaná voda

Sůl je antiseptická a protizánětlivá; ideální je běžná sůl nebo také himalájská sůl. Alkalizuje vaše tělo, pomáhá zabíjet bakterie, které způsobují infekci. Vyzkoušejte jednoduchý recept: půl lžičky soli dejte do sklenice teplé vody a míchejte, dokud se vše nerozpustí. Následně tento roztok použijte jako ústní vodu. Po důkladném vypláchnutí úst roztok vyplivněte, díky čemuž se bakterie z vašich úst odstraní.

Oreganový olej

Oreganový olej obsahuje antibakteriální, antioxidační a antimikrobiální vlastnosti, které pomáhají očistit vaše zuby. Když se bude využívat na abscesový zub, pomáhá otupovat bolest. Oreganový olej je široce využíván pro abscesy zubů, protože pomáhá při drenáži, a zabíjí tak bakterie v ústech. Umí pomoci zvýšit imunitu, bojuje s infekcemi zubů a urychluje proces hojení.

Doporučujeme si připravit účinnou ústní vodu s použitím oreganového oleje. Smíchejte tři až pět kapek oreganového oleje s ¼ šálku teplé vody. Tuto směs dejte do sklenice a následně jí vyplachujte ústa alespoň pět minut. Směs poté vyplivněte. Tento postup se pro co nejlepší efekt doporučuje opakovat třikrát až čtyřikrát denně.

Česnek

Byly provedeny studie, které ukázaly, že česnek je používán jako léčba nemocných zubů u dětí. Když rozdrtíte česnek, uvolní se alicin – olejová tekutina -, která se označuje za přirozeného bojovníka proti chorobám. Česnek musí být syrový, čili vezměte stroužek česneku a rozžvýkejte ho nebo přiložte drcené kousky na zuby.

Převalování oleje v ústech

Oil pulling, metoda převalování oleje v ústech, se využívá po tisíciletí v ajurvédské medicíně. Podporuje orální zdraví, včetně regenerace ustupují tkáně. Kokosový olej je antibakteriální díky kyselině laurové. Bylo prokázáno, že je účinný při snižování zubního plaku a také při léčbě zánětu dásní.

Využijte dvakrát denně na prázdný žaludek (ráno a ideálně před spaním) 1 a ½ čajové lžičky kokosového oleje. Převalujte olej v ústech po dobu dvaceti minut a následně vyplivněte a vypláchněte ústa teplou vodou. V této metodě pokračujte, dokud absces nezmizí. Následně můžete převalovat olej jako prevenci v oblasti orálního zdraví.

Peroxid vodíku

Jde o silného a prokazatelného bojovníka se zárodky. Je samozřejmě jasné, že jej musíte zředit s vodou, protože jinak může vaše zuby nenávratně poškodit a způsobovat problémy s dásněmi. Několik minut vyplachujte ústa směsí vody a peroxidu vodíku a následně vyplivněte.

Peroxid vodíku je možno dále využít také v kombinaci s jedlou sodou. Ta prokázala, že zvyšuje zásaditost v ústech a bakterie jí nenávidí! Můžete si vyrobit pastu z těchto dvou ingrediencí a aplikovat přímo na zuby. Necháte několik minut působit a následně velmi důkladně opláchněte!

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button