Jídlo a stravováníPéče o těloPřírodní léčba

7 důvodů, proč je dobré pít zázvorovou vodu během dopoledne

Zázvor je rostlina a také koření, které je známé svou silnou a výraznou chutí. Zázvor je vlastně takový všelék. Když si uděláte zázvorový čaj, pak víte, že může pomoci na trávení, mírní nachlazení a je v podstatě takovým všelékem, který lidé velmi často využívají. Obsahuje spoustu základních živin a omlazujících látek.

Skvěle účinný zázvor

Zázvorová šťáva obsahuje esenciální oleje, které se nazývají gingeroly. Ty dodávají zázvoru silnou a ostrou chuť. Má antifungální, protizánětlivé, antispasmatické, antiseptické, antibakteriální a antivirové vlastnosti, které umí pro tělo udělat hotové zázraky. Obvykle je zázvor součástí asijských pokrmů a pečiva. Můžete si vyrobit zázvorový čaj nebo využívat výhody zázvorové vody. Ta je účinná, zejména když jí budete popíjet v dopoledních hodinách. Kde všude pomáhá a účinkuje?

Posiluje imunitní systém

Pokud často trpíte nachlazením nebo chřipkou je čas se zamyslet nad vaší imunitou. Něco je špatně, je nutno jí zvýšit. Doplňky stravy a všechno ostatní může pomoci, ale není to ten nejlepší způsob. Vyzkoušejte přírodní zázvorovou šťávu, která poskytne tělu antibiotické účinky a zvyšuje krevní oběh. To celé posílí tělo a imunitu.

Prevence rakoviny

Zázvorová šťáva je velmi účinná při prevenci rakoviny a také pomáhá likvidovat rakovinné buňky. Navíc několik studií naznačilo, jak zázvor může účinně bojovat proti rakovině, zejména proti rakovině vaječníků. Gingerolová sloučenina má antimetastatické vlastnosti což může pomoci léčit rakovinu. Zázvorová šťáva pomáhá při detoxikaci těla, toxinů a škodlivých látek, což je velmi účinné při prevenci rakoviny.

Pro lepší trávení

Kořen zázvoru obsahuje zingiban, což je proteolytický enzym. Ten pomáhá zlepšovat trávení. Zázvor rovněž pomáhá neutralizovat žaludeční kyseliny a zvyšuje sekrece trávicích enzymů v žaludku. Kromě toho zázvor může pomoci uklidnit příznaky syndromu dráždivého tračníku (IBS). Při konzumaci zázvoru budete méně náchylní na bolesti žaludku nebo další jiné trávicí problémy. Pomáhá vylučovat všechny nečistoty z těla.

Prevence Alzheimerovy choroby

Zázvor napomáhá podporovat kognitivní funkce, bojuje proti oxidačnímu stresu a zánětu v mozku. Vědci se domnívají, že to může být klíč k prevenci a boji proti Alzheimerově chorobě, možná také dalším neurodegenerativním chorobám. Studie, která byla publikována o alternativní medicíně, zjistila, že 800mg extraktu zázvoru denně po dobu dvou měsíců stačilo na zvýšení síly, pozornosti, rychlosti i přednosti co se týče paměti u žen středního věku.

Snižuje bolest

Závor pomáhá předcházet všem druhům bolesti jako například bolesti zubů, bolesti hlavy a podobně. Jde o přírodního pomocníka při migrénách. Zázvor působí jako protizánětlivý prostředek a nedovolí, aby se do cév dostal zánět. Napomáhá zvyšovat tok krve do těla a léčí tak bolest.

Pomoc pro unavené svaly

Po dokončení silového tréninku je dobré konzumovat zázvor či jídlo, ve kterém zázvor najdete. Skvěle funguje a pomůže obnovovat svaly. Vyzkoušet můžete pít zázvorovou vodu každé ráno. Pomáhá pro obnovu svalů.

Udržuje hladinu glukózy

Výzkum, který byl provedený v Austrálii, naznačuje, že zázvor může mít vliv na snižování vysoké hladiny glukózy. Ujistěte se, že vaše hladina glukózy je v normě. To totiž může ovlivnit váhu a také hladinu vaší energie.

Zázvorová voda

Výše jsme se dozvěděli, jak úžasné účinky na lidské tělo bude mít popíjení zázvorové vody v dopoledních hodinách. Přemýšlíte, jak si zázvorovou vodu připravit? Přinášíme vám jeden recept, kterého se můžete držet!

Co budete potřebovat:

  • 200g čerstvého zázvoru
  • 1 malý citron
  • 1 litr čisté vody
  • 80g surového organického medu

Jak postupovat:

Oloupejte zázvor a nakrájejte jej na kousky. Podobně očistěte také citron, aby na něm nezbyla ani bílá slupka. Smíchejte zázvor a citron v kuchyňském robotu a přidejte trošku vody – jeli to potřeba. Dejte do velkého džbánu, přidejte vodu a nechejte působit přes noc. Ráno přeceďte, přidejte med a zamíchejte, dokud se nerozpustí. Popíjejte každé dopoledne. Jedna dávka může vydržet asi jeden týden v lednici.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button