Spolupráce

Základ v péči o vlasy? Dopřejte jim luxus!

Mít zdravé a krásné vlasy není rozmařilost, právě naopak! O vlasy se vyplatí starat už proto, že jejich vzhled ovlivňuje naši náladu: kdo má nadýchaný účes, ten jenom září a naopak.

Mít zdravé a krásné vlasy není rozmařilost, právě naopak! O vlasy se vyplatí starat už proto, že jejich vzhled ovlivňuje naši náladu: kdo má nadýchaný účes, ten jenom září a naopak. Pro dosažení perfektního stavu často kupujeme velké množství vlasové kosmetiky, ale stav a vzhled vlasů se často nelepší. Jak se tomu vyhnout a mít ty nejlepší vlasy?

U čeho začít? Abyste svým kadeřím poskytla tu nejlepší možnou péči, musíte přesně vědět, jaký typ vlasů máte. V opačném případě pečující kosmetické přípravky nebudou řešit vlasové problémy, a v některých případech mohou vlasům i uškodit. 

Kompetentní přístup – základ pro zdravé vlasy. Existuje mnoho názorů na to, jak o vlasy správně pečovat. Kosmetický průmysl se rozvíjí a kosmetický trh nabízí různé inovativní přípravky vlasové kosmetiky, které se dokážou vyrovnávat s opravdu složitými případy. Musíme si ale uvědomit, že základem zdravých, silných a lesklých vlasů nejsou drahé ampulky, spreje či procedury v kadeřnictví. Je to komplexní péče: jejím prvním krokem je mytí. 

Mytí vlasů. Neexistují žádná přísná pravidla a postupy týkající se procesu mytí vlasů. Myjte vlasy a pokožku hlavy tak často, jak je to nutné. Mastnota a nečistoty negativně ovlivňují stav vlasů a vlasové pokožky, jsou také živnou půdou pro bakterie. 

Odborníci doporučují používat jemný šampon, nejlépe přírodní nebo alespoň s co nejmenším množstvím škodlivých látek. A dávejte pozor na teplotu vody: ideální je 35-45 stupňů. 

Kondicionér na vlasy. Kvalitní kondicionér na vlasy je kosmetický přípravek určený ke zlepšení stavu vlasů. Obsahuje řadu výživných, zvlhčujících a ochranných složek, které pronikají do struktury vlasů. Kondicionér uzavírá vlasové folikuly, zabraňuje jejich zbytečnému vysychání a dodává vlasům pružnost a hebkost. 

Kondicionér se tradičně nanáší na umyté a ještě vlhké vlasy po celé jejich délce, a po několika minutách se opláchne teplou vodou. Používejte ho po každém mytí vlasů šamponem. 

Bezoplachová péče. Pokud vlasy fénujete nebo žehlíte, nezapomínejte používat termoochranné spreje. Tyto přípravky nefixují účes, ale zabraňují poškození vlasů pod vlivem vysokých teplot žehliček či fénu. Ve složení termoochranných sprejů často najdeme výživové oleje, silikony, keratin, vitamíny, hydrolyzovaný protein a jiné užitečné látky, které vytvářejí na povrchu vlasů ochrannou vrstvu a uzavírají potřebné množství vlhkosti uvnitř vlasů.

Zdroj náhledových obrázků: pexels.com

Podobné články

Back to top button