Péče o těloPřírodní léčba

Zázvor ničí rakovinné buňky lépe, než chemoterapie

Podle nejnovějších průzkumů, které provedla skupina vědců z University of Michigan, zabíjí kořen zázvoru rakovinné buňky ve vaječnících a prostatě lépe, než chemoterapie. To vše bez nepříznivých vedlejších účinků. Léčebná síla zázvoru tak může zamíchat kartami při léčbě těchto závažných onemocnění.

Léčba pomocí zázvoru

root-1067584_960_720Kořen zázvoru je naprosto úžasnou potravinou, která patří mezi nejzdravější plodiny na světě. Je často využíván k léčbě nevolnosti a zánětlivých problémů. Podle nejnovějších poznatků je zázvorový prášek skvělý na léčbu nádorových buněk. Ničí všechny buňky a zároveň chrání tělo před nepříznivými vlivy.

Princip fungování zázvoru je velmi jednoduchý. Účinné látky vyvolávají apoptózu, což znamená usmrcení rakovinných buněk. Zázvor „nakazí“ rakovinnou buňku, která začne napadat další buňky a spustí se tak řetězová reakce. Tento celý proces se nazývá autofogie. Zázvor je tak velmi účinným přírodním lékem pro pacienty s rakovinou, kteří podstupují chemoterapii. V některých případech se podává zázvor i ve větších dávkách pro pacienty, kteří nejsou vystaveni žádným lékům ani ozařování.

Zázvor pomáhá s rakovinou vaječníků

Další studie ukázala schopnost zázvoru bojovat s rakovinou vaječníků. Zázvor zastavuje růst a moduluje sekreci angiogenních faktorů v ovariálních nádorových buňkách. Použití zázvoru tak může pomáhat při léčbě, ale i samotné prevenci rakoviny vaječníků.

Kromě rakoviny vaječníků je zázvor účinný i při léčbě rakoviny prostaty. Studie prokázala účinnost závoru při rakovině prostaty, když během pár dní po nasazení léčby, byl nádor zmenšen o 56%. Zázvor zabil rakovinné buňky prostaty a zdravé lidské buňky byly ponechány beze změny.

Tato mimořádně zdravá rostlina nemá žádné negativní vedlejší účinky, ani když je konzumována ve velkém množství. Nezpůsobuje ani vedlejší účinky pro jedince, kteří jsou vystaveni chemoterapii či radiační léčbě. Zázvor zkrátka pomáhá všude a patří mezi tzv. superpotraviny.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button