NávodPéče o těloZdravé tipy

Varovné signály, které muži ignorují. Mohou značit vážné zdravotní potíže

Pokud jste muž, neměl byste rozhodně podceňovat své zdraví a pečlivě sledovat signály, které vám vaše tělo dává. Sledujte zejména své mužské orgány, ale nepodceňujte ani pozorování kožních projevů nebo i tak obyčejné příznaky jako je bolest hlavy. I když bezpochyby nejste žádná padavka, nemoc se nevyhýbá nikomu a je důležité umět ji však odhalit.

Impotence

To je pro každého muže citlivé téma. Nikdo nechce v této oblasti selhávat a už vůbec se nikdo nepožene k lékaři, aby se mu s tímto trapným problémem svěřoval. Je to jasné a pochopitelné. Bohužel, impotence často může odkazovat na závažnější problémy, které je nutné odhalit co nejdříve. Může se například jednat o jeden z příznaků rakoviny prostaty a to už není žádná legrace.

K doktorovi tedy rozhodně zajděte, pokud se tyto potíže dostavují opakovaně a pokud nejste schopni odhalit jinou zjevnou příčinu. Jedna návštěva u lékaře vám může potenciálně i zachránit život, tak na to myslete.

Znamínka

Stav znamínek by měly sledovat jak muži, tak i ženy. Rakovina kůže patří mezi velmi častá onemocnění, která postihují obě pohlaví. Znamínka samy o sobě neznamenají problém, ale zpozornět byste měli, pokud mění tvar. barvu nebo krvácí či svědí. V takovém případě je určitě na místě navštívit specialistu a nechat se vyšetřit. Kožní lékař pozná, zda se jedná o neškodný problém, který vyřešíte pomocí mastičky, nebo je třeba akutnější způsob léčby.

Vylučování

Potíže s vylučováním (zejména močením) se typicky objevují u starších mužů. Většinou se jedná o potíže s prostatou. Nemusí jít nutně o rakovinu nebo jinou závažnou nemoc, ale každý problém s močením by se měl vyšetřit. Lékaře navštivte také v případě, že vám močení způsobuje bolest nebo musíte v noc často vstávat na záchod. Chápeme, že se opět jedná o citlivou oblast, o které se těžko hovoří, ale vaše zdraví by mělo být přednější než stud či pocti trapnosti. Nejste první, ani poslední.

Bulka na varlatech

Stejně jako by si ženy měly pravidelně kontrolovat prsa, i muži by měly pečlivě dbát o zdraví svých varlat. Samovyšetření je snadné, zabere pár minut a můžete potíže odhalit teprve v počátcích, kdy se ještě dají snadno řešit. S vaší partnerkou byste si měli stanovit pravidelnou vyšetřovací rutinu a dohlédnout na sebe navzájem, že to skutečně plníte. Zpozornět byste měli, pokud si najdete malé bulky nebo třeba zvětšené žíly. Nemusí se jednat hned o závažné choroby, ale konzultace s lékařem je v tomto případě určitě dobrý nápad.

Nestydět se

Co je nejdůležitější, je ale nestydět se. Nikdy a za nic. Nemoc může postihnout každého a není to důvod k tomu, abyste se cítili trapně nebo méněcenně. Každý muž, který naopak o své zdraví pečlivě dbát, dává najevo, že si váží nejen sebe, ale i svých blízkých, kterým na ně záleží. Buďte i vy takovým mužem, který se nebojí přiznat si, že má problém a jít ho řešit.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Jana H.

Zajímám se o sport, cestování a zdravý životní styl. Baví mě zjišťovat novinky ze světa alternativních metod ve zdravotnictví i kosmetickém průmyslu a ráda se o tyto tipy dělím i s dalšími čtenáři.

Podobné články

Back to top button