Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Pijte vodu s citronem každé ráno tímto způsobem

Většina lidí má problém s kyselou chutí citronů. Už jen při pomyšlení na citrony se lidem křiví rty, protože si představí tu kyselou chuť. Toto citrusové ovoce nabízí širokou škálu přínosů pro lidské tělo. Je tedy velká škoda, že právě kvůli nepříjemné a kyselé chuti lidé citrony nekonzumují a přicházejí tak o spoustu přínosů.

Citron jako lék

Pomáhá při nachlazení, při problémech s trávením, umí nastartovat metabolismus a spoustu dalšího. Jestliže patříte mezi ty, kteří nemají rádi chuť citronu, a přesto chcete citron konzumovat, máme pro vás jeden způsob. Stačí konzumovat pravidelně sklenici horké vody s citronem. Právě horká voda může pomoci přebít většinu kyselé chuti.

Je citronová voda dobrá?

Citronová voda je pro lidské tělo extrémně osvěžující a energizující. Navíc jde také o skvělý posilovač metabolismu. Obsahuje také spoustu skvělých živit, například také vitamín C. Už jeden šálek čerstvé citronové šťávy obsahuje 187% vitamínu C RDA (doporučená denní dávka). Citronová šťáva je dále také bohatá na draslík, měď či hořčík.

Většina lidí však dělá jednu velkou chybu, co se citronů týče. Jakou? Vyhazují citronovou kůru. Ta je ve skutečnosti nejvýživnější část celého ovoce. Pokud připravujete svou citronovou vodu vymačkáním šťávy a smícháním s horkou nebo studenou vodou, pak je to špatně.

Zdá se to jednoduché, zkombinujete dvě složky a je to. Přinášíme vám přesný recept, jak si vytvořit co nejlepší šálek citronové vody se kterou můžete jednoduše a zdravě začít svůj den.

Ingredience:

  • 2 organické citrony
  • Voda

Postup:

Organické a čerstvé citrony omyjte a nakrájejte na kolečka. Ty mohou být tenké nebo hrubší, podle vašeho přání. Některé plátky vymačkejte do vody. Lisované plátky nevyhazujte, ale vložte zbytek do cestovního poháru, džbánu nebo hrnku a zalijte horkou nebo studenou vodou.

Citronová voda pro vaše tělo

Citronová voda nabízí opravdu širokou škálu přínosů pro lidské zdraví. Píše se o tom dnes a denně, výše jsme se o tom zmínili. Je vysoce kyselá a díky tomu podporuje zdravé trávení. Pomáhá vstřebávání potravin. Umí chránit zásoby inzulínu v těle a zajistí také správné a optimální zpracování potravin.

Citronová voda navíc také zabraňuje zadržování vody v těle a pomáhá zvyšovat a nastartovat metabolismus těla. Voda s citronem je tedy za všech okolností prospěšná pro tělo, jde o skvělou kombinaci. I vy můžete začínat svůj den se sklenicí citronové vody. Připravíte si jí velice jednoduše a pak už jen můžete čerpat výhody, které poskytuje.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button