Péče o tělo

Strie už nemusí být žádný problém s těmito léčebnými metodami

Strie ubírají na kráse dokonalé pleti. Náhlé stažení nebo roztažení kůže natáhne pojivové tkáně přes jejich normální možnosti. Toto natažení oslabuje kolagen, což vyústí v potrhání elastických vláken. Tím vzniknou strie na střední vrstvě pokožky. Hlavní příčinou těchto vytrvalých pajizévek je těhotenství, prudká změna

váhy, stres, dědičný faktor, genetické poruchy, vzrůst svalové hmoty, hormonálních změny, puberta, a onemocnění nadledvinové žlázy (Cushingův syndrom, Ehlers Danlosův syndrom, …). Strie vypadají jako vrásky nebo linky, které se barevně liší od bílých po červené. Postižená oblast je jemná. Tyto linky jsou nejvíce viditelné na břišní stěně, nicméně se také objevují na stehnech, ňadrech, zadečku, a na pažích.

Za ta léta se objevilo mnoho krémů a jiných léčivých prostředků, které všechny tvrdily, že pomohou rychle rozplynout tyto pajizévky, hodně z nich však má i jisté vedlejší účinky. A lepší, než chemie je vždy příroda, proto vám přinášíme několik přírodních rad, jak se zbavit strií z pohodlí vašeho domova. Mnoho z těchto ingrediencí již jistě máte doma, takže ani nemusíte utrácet velké peníze za stejně nefunkční prostředky!

Přírodní léčba strií

Bílek

Vezměte jedno vajíčko a oddělte bílek od žloutku. Lehce našlehejte. Aplikujte na strie dvakrát až třikrát denně za použití líčícího štětce. Po 15 minutách omyjte. Bílkoviny a vitamíny obsažené ve vaječném bílku hodně pomohou s vyblednutím pajizévek.

Syrová brambora

Nakrájejte bramboru na tlusté plátky a potřete jimi strie. Nechte šťávu z brambory zaschnout a poté opláchněte vlažnou vodou. Brambory mají přirozenou bělící schopnost, která pomáhá obnovit kožní buňky a tím zesvětlují strie.

Cukr

Smíchejte cukr, mandlový olej a citronovou šťávu v rovnoměrných poměrech. Aplikujte na strie a jemně masírujte po dobu deseti minut. Tato směs funguje jako přírodní peeling, který působí divy v odstraňování nevzhledných pajizévek.

Citrónová šťáva

Kyselá podstata citrónu a obsah vitamínu C pomáhá zbavit se strií. Citrón je přírodní bělidlo. Díky tomu nejen strie vyblednou, ale také se předejde vzniku nových. Pravidelně aplikujte trochu citrónové šťávy na jizvy, nebo potírejte postiženou oblast plátkem citrónu. Alternativně můžete kůži potřít roztokem půl napůl vytvořeným z citrónové a okurkové šťávy.

Voda

Pitný režim je velice důležitý, ať už pro správnou funkci organismu, vyplavení toxinů a jistě jste to již uhodli – i pro pleť. Dodržujte doporučovaný příjem vody, který činí 8-10 sklenic denně (praktická rada zní, že čím světlejší je vaše moč, tím lépe jste hydratovaní). Díky tomu se vám výrazně zlepší pleť, vymizí akné a zároveň se i zredukují strie.

Meruňky

Meruňky jsou dobré pro mnohé kožní obtíže, díky svým antioxidačním složkám, které chrání pokožku před škodlivými volnými radikály, a obsahu vitamínu A, který je spojován se zdravější pletí.

Rozmačkejte několik meruněk společně s vodou. Aplikujte tuto pastu přímo na postiženou oblast, nechte působit 20 minut a poté opláchněte vlažnou vodou. Pro kýžené výsledky opakujte tento proces po dobu nejméně jednoho měsíce.

Vitamíny E, K, C, a kyselina listová

Konzumujte zeleninu bohatou na vitamín K – kapusta, jarní cibulka, nakládané okurky, listová zelenina aj. Alternativně můžete konzumovat guavu, papáju, černý pepř, brokolici, pomeranče, špenát, olivový olej, nebo kiwi.

Káva

Namelte kávová zrna a přidejte teplou vodu, aby vznikla jemná pasta. Poté přidejte aloe vera gel a řádně všechny ingredience smíchejte. Tuto směs aplikujte na strie a několik minut masírujte. Po 20 minutách můžete kůži omýt žínkou namočenou v teplé vodě. Abyste zabránili vysušení, naneste trochu olivového oleje, který hydratuje vaši pokožku. Proces opakujte, co měsíc.

Levandulový esenciální olej

Smíchejte 2 polévkové lžíce mandlového oleje, ½ lžíce levandulového éterického oleje a ½ lžíce heřmánkového oleje. Pravidelně aplikujte na pajizévky. Pokud se vám nepozdává mandlový olej, můžete ho velice lehce vyměnit za olej avokádový nebo jojobový.

Ricinový olej

Vezměte trochu ricinového oleje a jemně ho vmasírujte na strie v krouživých pohybech po dobu pěti až deseti minut. Poté postiženou oblast zabalte do tenké čisté bavlněné látky, a zahřívejte alespoň půl hodiny. Tento proces se musí opakovat pravidelně alespoň jeden měsíc. Jistě si brzy povšimnete příznivých výsledků.

Co dělat, pokud máte strie:

  • Pravidelně cvičte a provádějte jógu
  • Udržujte pleť hydratovanou
  • Konzumujte jídla bohatá na bílkoviny, zinek, kyselinu listovou a vitamín C
  • Používejte bio oil, který skvěle funguje na vymizení strií
  • Shoďte kila navíc

A ještě jedna důležitá poznámka nakonec. Mějte na paměti, že strie nejsou něco, za co se člověk musí stydět. Jsou nedílnou součástí života a až na jedince se super genetikou, je má každý i když se to tak možná nezdá, díky moderním mediálním zdrojům, které upravují své modely. Vždy je nejdůležitější své tělo přijmout takové jaké je, a ne se zbytečně ubíjet a ničit si tím mentální zdraví.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button