NávodPéče o těloPřírodní léčba

Je žlučník v pořádku? Těchto 10 příznaků ukazuje na žlučníkové kameny

Žlučník je malý orgán, který člověk najde těsně pod játry a je důležitý pro uvolňování žluči do střev a pomáhá rozkládat tuky. Mnoho lidí prožívá problémy se žlučníkem, cítí velké bolesti. A to vše vede ke změně stravy nebo, v tom nejhorším případě, k odstranění žlučníku. Někdy je nutno použít obě metody.

Nemoci žlučníku

V závislosti na rizikových faktorech jako pohlaví, věk, životní styl, strava a další vlivy se mohou vyvinout různé nemoci žlučníku jako například žlučové kameny, které blokují tok žluči nebo se mohou objevovat další nemoci, které souvisejí právě s tímto orgánem. Podle World Gastroenterology Organisation se žlučníkové kameny stávají celosvětovým zdravotním problémem. Zpráva ukázala, že víc než 85 procent lidí žijících ve vyspělých zemích mají diagnostikovány právě žlučníkové kameny, které jsou způsobeny cholesterolem.

Dr. Manny Alvarez, předseda oddělení na Hackensack University Medical Center in New Jersey uvedl 10 zjevných příznaků, které se mohou objevovat, když máte problémy se žlučníkem. Jaké jsou tyto příznaky?

Nevolnost nebo zvracení – podle odborníků přicházejí tyto příznaky ruku v ruce s dalšími příznaky, které indikují problémy se žlučníkem.

Bolest na hrudníku – umístění tohoto orgánu v horní části břišní oblasti způsobuje bolest, která může rezonovat v hrudníku.

Bolest břicha po jídle – odborníci se shodují, že bolesti břicha spojené se žlučníkovými problémy se běžně vyskytují v době jídla. Přesněji po jídle, které obsahuje vysoké procento tuků.

Horečka a zimnice – pokud se objeví horečka nebo zimnice (doprovázená obvykle bolesti břicha) můžete se setkávat se žlučníkovými problémy.

Žloutenka – žlučové kameny inhibující pohyb žluče po těle mají za následek případnou akumulaci bilirubinu. Nadměrná konzumace bilirubinu způsobuje žloutnutí kůže nebo očí.

Občasná bolest břicha – bolest břicha spojená s blokádou žlučníku může trvat až několik hodin, ale nemusí se vyskytovat v pravidelných intervalech. Bolest může být způsobena kontrakcemi orgánu při snaze o odstranění blokády.

Pálení žáhy a problémy s trávením – tyto stavy se objevují částečně kvůli omezené schopnosti trávicího traktu účinně metabolizovat jídlo.

Chronický průjem – chronický průjem je způsoben snížením metabolické kapacity trávicího systému.

Změny barvy moči a stolice – lidé trpící problémy se žlučníkem mohou pozorovat tmavší barvu moči a jílovitou barvu stolice.

Bolestivé dýchání – poloha žlučníku je také spojena s bolestivým pocitem při dýchání u lidí, kteří trpí na nemoci žlučníku.

Přírodní detoxikace žlučníku může zmírnit stav

Detoxikace žlučníku je jedním ze způsobu eliminace nežádoucích toxinů a tvorby žlučníkových kamenů. Přinášíme vám detoxikaci, která může v tomto ohledu pomoci.

Ingredience:

  • Organická jablka
  • Epsom sůl
  • Organický panenský olivový olej
  • Organické citrony

Jablka jsou důležitou složkou, protože kyselina jablečná v nich obsažená pomůže zmírnit a rozbít žlučníkové kameny. Na druhou stranu Epsom sůl pomáhá dilatovat žlučové cesty, aby se zabránilo uvíznutí.

Detoxikace den první až pátý

V prvních pěti dnech je nutno jíst co nejlehčí stravu. Ujistěte se, že nekonzumujete žádné cukry, tuky, mléčné výrobky nebo živočišné bílkoviny. Je nutno každý den, po dobu pěti dní:

  • Konzumovat litr čerstvě lisovaného jablečného džusu nebo sníst 8 jablek každý den (každé dvě hodiny jedno jablko nebo čerstvý džus) Pokud džus vyrábíte, můžete přidat petrželku, zázvor nebo kurkumu.
  • Pijte čaj, nejlépe takový, který je dobrý pro vaše játra. Ideálně pampeliškový nebo Chaga čaj (čaj ze sibiřské čagy)
  • Pijte nejméně 6 – 8 sklenic vody denně

Šestý den

Před 13:00 – vezměte si poslední lžíci jablečného džusu nebo zkonzumujte 3 – 4 kousky jablka

14:00 – smíchejte 4 polévkové lžíce Epsom soli se 3 šálky čisté vody (správně filtrované) a dejte do lednice. Poté už nic nejezte

18:00 – konzumujte ¾ šálku směsi vody a Epsom soli

20:00 – konzumujte ¾ šálku směsi Epsom soli a vody

21:45 – do nádoby nalijte ½ šálku čistého organického olivového oleje, šťávu ze 3 citronů, zavřete a smíchejte.

22:00 – napijte se této směsi a ihned poté si lehněte na pravou stranu, přitáhněte kolena k bradě a buďte v této pozici. Zkuste takto usnout.

V této situaci je nutno vědět, že se bude tělo detoxikovat, tudíž se mohou objevovat střevní problémy, kdy bude nutno navštěvovat toaletu každé 2 – 3 hodiny v průběhu jednoho dne. Během toho si můžete všimnout také malých hnědých nebo nazelenalých „kamenů“ v záchodové míse.

Sedmý den

Po probuzení vypijte ¾ směsi vody a Epsom soli. Následně jděte do postele a zkuste ještě spát, pokud to bude možné. O dvě hodiny později vypijte poslední dávku směsi s Epsom soli. Během přechodu na normální stravu se zaměřujte na tekutý oběd a pomalu zkoušejte ovoce. Na večeři si dejte salát, polévku nebo smoothie.

Po úspěšném dokončení detoxikace může vašim střevním pohybům trvat, než se normalizují. Běžně to bývá jeden až dva dny. Můžete se cítit o něco lehčí a svěží. Pokud jste úspěšně z těla odstranili žlučníkové kameny, pak si můžete všimnout zvýšené schopnosti lépe trávit zdravé tuky.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button