Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Tento nápoj pomáhá léčit cukrovku, snižovat krevní tlak a mnoho dalšího

Surové brambory patří k těm nejlepším přírodním prostředkům. Nemusíte je využívat jen v kuchyni, kdy z nich můžete vyrábět mnohé skvělé pochoutky, ale také mají jiné využití. Léčebné vlastnosti surových brambor jsou známy již po staletí a využívají se dlouho. Kde všude mohou pomoci?

Léčebná síla brambor

Šťáva ze surových brambor umí skvěle pomoci; jde o jednu z nejlepších přírodních látek, které fungují na různé nemoci. Umí například snížit vysoký krevní tlak, může léčit cukrovku nebo dokonce také rakovinu! Před konzumací brambory většinou oloupete, protože některé slupky mohou být škodlivé, zejména ty zelené slupky nebo ty, kde byly klíčky.

Ze všeho nejdřív je tedy důležité brambory oloupat a pokud se objeví zelená slupka, odstranit ji. O léčebných vlastnostech surových brambor toho bylo již mnoho řečeno, v mnoha článcích se objevovaly také názory předních odborníků. Například John Lesindzer si myslí, že šťáva ze surových brambor je nejlepším přírodním prostředkem.

Studie a výzkumy

Skvěle může léčit gastritidu, což je onemocnění, které je v tomto století velmi časté. Doporučuje, abyste konzumovali jednu lžíci surové bramborové šťávy s malým množstvím vody. Tuto směs konzumujte před snídaní, obědem i před večeří. Léčit žaludeční a dvanáctníkové problémy je dobré s pomocí 500 ml syrové bramborové šťávy každé ráno na prázdný žaludek. Následně půl hodiny před snídani konzumujte opět 500 ml před snídani, obědem a večeři.

Doktor Kagamine, profesor lékařské univerzity Akita v Japonsku, provedl studii zaměřenou na izolaci surových brambor. Co zjistil? Že tato látka potlačila růst nádorových buněk u myší a výsledky byly publikovány na Mezinárodním kongrese IC v Německu.

Surové brambory

V dnešní době lidé využívají surové brambory například k léčbě ledvin, srdečních onemocnění, cukrovky, hypertenze a spousty dalších onemocnění. Na druhé straně je šťáva ze surových brambor velmi dobrá pro celkové posílení imunitního systému. Cítíte-li se slabí, unavení a bez energie, pak konzumujte tuto šťávu ze surových brambor každé ráno a večer po dobu dvou týdnů. Uvidíte, jak skvěle se vaše zdraví zlepší.

Jaké výhody má šťáva ze surových brambor?

  • Léčí kožní onemocnění
  • Pomáhá detoxikovat tělo
  • Bojuje proti rakovině
  • Podporuje a zlepšuje imunitní systém
  • Působí jako prevence proti kardiovaskulárním onemocněním
  • Pomáhá odstraňovat nemoci ledvin a jater
  • Pomáhá v boji s trávicími problémy, například s gastritidou
  • Snižuje hladinu cukru v krvi

Co obsahuje?

Dále je dobré vědět, že je šťáva ze surových brambor skvělým prostředkem pro detoxikaci celého těla. Kromě těchto výhod umí dodat tělu mnoho prospěšných látek, například vitamín C, vitamín B6, hořčík, železo, draslík, bílkoviny. Když brambory vaříte, pak se z nich vytrácí vitamín C.

Šťáva ze surových brambor je vhodná pro léčbu kožních onemocnění. Brambory také pomáhají proti černým tečkám a proti akné. Kůže díky nim vypadá lépe, je čistší, brání projevům a známkám stárnutí. Brambory slaví velké úspěchy také při odstraňování celulitidy. Jak na to? Stačí postiženou oblast potírat plátkem brambor.

Jak si vyrobit domácí šťávu ze surových brambor?

Ze všeho nejdřív umyjte brambory. Následně odstraňte všechny zelené části a případné výhonky. Brambory nakrájejte a zabalte do kusu čisté látky. Díky látce můžete vytlačit šťávu z brambor; pokud máte odšťavňovač, můžete využít ten. Tuto šťávu doporučujeme pít, dokud je čerstvá, tedy ideálně ihned po vymačkání.

Nechutná vám surová bramborová šťáva? Pak si do ní můžete zkusit přidat citronovou šťávu, med nebo jablka. Popíjejte dva šálky této šťávy každý den a můžete velmi účinně bojovat s mnoha různými nemocemi, například také s rakovinou.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button