Přírodní léčbaZdravé tipy

Přírodní domácí ošetření bolesti kloubů a artritidy

Artritida a bolesti kloubů mohou způsobit, že váš pohyb bude mnohem omezenější než v minulosti. To může způsobit spoustu bolesti, ztuhlost a otok. Dvěma primárními formami artritidy jsou osteoartritida a revmatoidní artritida, každá svým vlastním způsobem ovlivňuje tělo.

První způsobuje vznik chrupavky mezi kosti, zatímco druhá je často způsobena autoimunitní poruchou, která vede k zánětu tkání, které chrání vaše klouby. Revmatoidní artritida vede často ke ztrátě kostní hmoty.

Přírodní prostředky pro bolesti kloubů artritidy

Bez ohledu na to, jakou formu artritidy trpíte, existují přírodní léky pro zmírnění bolesti a symptomů.

1. Epsom sůl

Epsomová sůl se používá v řadě různých nánosů a může poskytnout úlevu různým problémům. Epsomová sůl má v sobě síran horečnatý, což poskytuje obrovskou úlevu od bolesti.

Stačí přidat půl šálku epsom soli do velké misky s teplou vodou a promíchat. Ponořte své bolavé klouby do směsi. Někdo dá raději přednost tomu, aby si prostě napustil vanu s teplou vodou a do ní přimíchal dva šálky soli.

2. Extra panenský olivový olej

Olivový olej může poskytnout mazání vašich kloubů a zmírnit artritické bolesti. Olivový olej obsahuje oleocanthal, který zabraňuje vzniku zánětlivých enzymů stejným způsobem jako léky. Podle nedávných studií se 1,5 lžíce extra panenského olivového oleje rovná 200 mg ibuprofenu.

Výběr extra panenského olivového oleje je důležitý. Musíte použít jen ten, který je „lisován za studena“, ačkoli zralost v době lisování může změnit hladinu oleocantalu. Jednoduše vezměte 2-3  polévkové lžíce extra panenského olivového oleje a rozetřete je na bolavé klouby. Pro větší účinky ho užívejte i vnitřně.

3. Blackstrap melasa

Blackstrap melasa je plná draslíku, vápníku a hořčíku, všechny cenné minerály, které mohou poskytnout léčbu artritidy a úlevu od bolesti.

Je známo, že poskytuje úlevu od symptomů, úlevu od bolesti kloubů a zlepšuje funkci nervů a svalů. Melasa Blackstrap také zlepšuje pevnost kostí. Stačí zahřát šálek vody a zamíchat lžíci melasy. Vypijte to jednou denně.

4. Eukalyptový olej z máty

Peppermint a eukalyptus poskytují úlevu od bolesti, ačkoli nezvládnou změnit průběh artritidy. Když je aplikován, přináší uklidňující a chladící pocit, který předchází nepohodlí a bolesti.

Jednoduše promíchejte 5-10 kapek máty peprné, 5-10 kapek eukalyptu a 1-2 polévkové lžíce olivového oleje (nebo mandlového) v malé, tmavé lahvičce. Uzavřete dobře, protřepte a použijte na bolavé klouby. Uchovávejte jej mimo sluneční světlo.

5. Zlaté rozinky a gin

V jednom zajímavém receptu kombinují rozinky a gin pro protizánětlivou úlevu. Chuť ginu je vyrobena z borůvek jalovce, ovoce, které nabízí protizánětlivé přísady. Recepty vyžadují zlaté rozinky, protože barva se vytváří sulfidy, které se nacházejí v chondroitinu a glukosaminu.

Tyto dva doplňky byly léta používány k léčbě artritidy. Dejte šálek zlatých rozinek do hrnce a zalijte je ginem. Zakryjte a uložte někde do tmy, až se gin odpaří. Jezte devět denně.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button