Přírodní léčba

Přírodní léčba – skvělé způsoby, jak využít cibuli!

Někdo konzumuje rád syrovou cibuli, jiný nesní jinou, než vařenou. Cibule však má spoustu výhod, nehodí se jen do kuchyně a při vaření.

Přínos pro lidské zdraví

Je velmi užitečná, co se zdraví týče, zejména při léčbě nemocí. Poskytuje také přínos pro celé tělo. Má silné antiseptické a antibiotické vlastnosti a to díky síře, kterou v ní najdete. Je ideální pro boj s volnými radikály, které následně bojují proti chronickým chorobám jako je například rakovina.

Dále umí cibule posilovat imunitní systém, regulovat hladinu cukru v krvi, pomáhá mírnit zvracení, snižuje hladinu cholesterolu, pomáhá léčit artritidu a podporuje také zdraví srdce. Cibule se také často využívá k léčbě nachlazení a chřipky, kašle, infekce dýchacích cest, bronchitidě a podobně. Přinášíme některé z výhod, které cibule pro lidské zdraví má.

Mírní kašel

Oloupejte a nakrájejte cibuli na plátky. Na každý plátek položte polévkovou lžíci hnědého cukru a nechejte hodinu působit. Po hodině konzumujte dvakrát denně, což vám pomůže zbavit se kašle. Síra obsažená v cibuli uvolňuje antibakteriální vlastnosti, zatímco tráví, takže tělo zabíjí bakterie, které způsobují kašel. Síra funguje také jako detoxikační látka, která pomáhá tělu uvolňovat ucpané toxiny.

Bojuje s vypadáváním vlasů

Do hrnce dejte trochu vody s plátky cibule a vařte. Používejte před mytím vlasů, aby se tak zabránilo vypadávání vlasů. Tato směs může mít také pozitivní účinky na růst nových vlasů. Antimikrobiální tendence odstraňují a zabraňují vzniku lupů. Oxidanty zastavují ztrátu vlasů.

Uvolňuje ucpané dutiny

Rozdrťte cibuli a připravte si pastu s pomocí kokosového oleje. Touto pastou potřete hruď a zakryjte ručníkem. Cibule funguje jako přírodní antibiotikum a posiluje imunitní systém. Dále také působí jako expektorans, který uvolňuje hlen v hrudníku, což způsobuje kašel.

Infekce ucha

Nakrájejte jednu cibuli nadrobno a vložte jí do ponožky nebo do nějaké látky, která je vyrobena z bavlny. Umístěte jí na uši, můžete zajistit kravatou nebo čepicí, aby vám zábal nepadal. Nechejte působit, dokud bolest nezmizí.

Řezné rány

Pokud se stane, že se pořežete, může vám cibule pomoci k ošetření. Stačí umístit cibuli na ránu. Antibiotické a protizánětlivé vlastnosti cibule mohou pomáhat snížit bolest a uzdravit ránu. Také pomáhají bránit infekci.

Mírní bolest v krku

Z cibule a vody vytvořte směs, jakmile je hotovo, kloktejte. Pokud pro vás není chuť příjemná, pak můžete přidat trochu medu a citronu. Cibule snižuje bolesti v krku.

Mírní zvracení

Nakrájejte cibuli a přes látku vytlačte šťávu. Uvařte si mátový čaj a nechejte jej úplně vychladnout. Nyní se napijte trochu mátového čaje, chvíli počkejte a konzumujte dvě čajové lžičky cibulové šťávy a počkejte pět minut. Poté se zase napijte mátového čaje.

Vyčistí vzduch

Cibule může pomoci zlepšit vzduch, umí ze vzduchu odstranit viry a bakterie, absorbuje je do sebe.

Léčí drobné popáleniny a spáleniny od slunce

Rozkrojte cibuli a položte opatrně na pokožku, předejde bolesti a zánětu. Síra brání infekci, pomáhá s rychlejší regenerací pokožky a snižuje také zarudnutí a pálení.

Mírní horečku

Nakrájejte několik tenkých plátků cibule. Následně masírujte kokosovým olejem nohy a položte na ně plátky cibule. Obalte sáčkem nebo potravinovou fólií a nechejte působit. Cibule přes noc odstraní toxiny a bakterie z těla.

Zmírní kousnutí nebo štípnutí

Položte plátek cibule nebo cibulovou šťávu na pokousání nebo poštípání hmyzem. Protizánětlivé vlastnosti cibule sníží podráždění.

Pomáhá na dětskou koliku

Objeví-li se kolika, dejte dětem čajovou lžičku každou hodinu až do chvíle, kdy jim je lépe. Cibule pomáhá uvolňovat svaly, posiluje žaludek a má vliv na trávení. Vařte nakrájenou žlutou cibuli ve vodě a nechejte následně vychladnout.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button