Péče o těloPřírodní léčba

Konzumujte tento nápoj a tuky se během spánku rozplynou

Sen o dokonalé postavě má mnoho z nás, především pak ženy řeší, zda je jejich tělo proporčně správné, zda váha je ideální. A když se stane, že pár kilogramů přiberete, většinou nasazujete přísný režim a hubnete, aby bylo zase vše tak, jak má. Dietám a hubnutí se nevyhne asi nikdo, každý to někdy více, či méně úspěšně zkoušel.

Cvičíte, jíte, a přesto přibíráte

Ano, i to se může stát. Pravidelně cvičíte, jíte zdravě, pravidelně a nic nezdravého, ale i tak ručička vaší váhy ukazuje víc kilogramů než posledně? Cítíte, že vaše oblíbené džíny už není tak jednoduché zapnout a možná nejdou zapnout vůbec. Jak je tohle vůbec možné? Vždyť přeci děláte vše, jak máte.

Vaše tělo ovlivňuje řada věcí, nejen jídlo a pohyb. Na hubnutí a následné přibírání má vliv mnoho faktorů, například stres, hladina hormonů, dehydratace organismu či třeba toxická expozice. Vlivem těchto faktorů můžete zcela nečekaně a bez přípravy přibírat na váze. Někdy může centimetry navíc v pase způsobovat tvrdá voda.

Zázrak jménem petržel

Petržel pro mnohé není jídlo, jde v podstatě o jakousi přízdobu jídla. Věděli jste však, že petržel je stejně léčivá jako bazalka nebo máta? Petržel má skvělou schopnost detoxikovat ledviny a játra. Má skvělé diuretické vlastnosti, které v tomto ohledu pomáhají. Kromě jiného umí zlepšovat také trávení a urychlovat likvidaci toxického odpadu v těle.

Toxiny se často ukládají do tukových buněk, kde interferují s hormony a buněčnou signalizací. Konzumace petržele může podporovat úbytek váhy a to tím, že napomáhá správnému fungování tukových buněk.

Co petržel obsahuje?

Je doslova nabitá antioxidanty, jako například luteolin a apigenin. Dále v petrželi najdete také vitamíny A a C, které podporují váš imunitní systém. Apigenin a kristin zase podporuje tvorbu jaterních enzymů.

Petržel je také bohatá na vitamín K, který funguje pro správnou koagulaci krve, vitamín E, který slouží k prevenci srdečních onemocnění. Dále obsahuje také draslík, který udržuje krevní tlak, vitamín B, jenž posiluje a chrání krevní buňky. Jde o bylinku s antibakteriálními a protizánětlivými vlastnostmi. Zkrátka je ideální pro vaše tělo.

Jaké další přínosy pro vaše zdraví má petržel?

  • Brání poškozování nervů
  • Bojuje účinně s nádory
  • Snižuje záněty
  • Bojuje se žlučníkovými kameny
  • Ulehčuje astmatu
  • Léčí žloutenku
  • Umí uklidnit bolavé klouby
  • Snižuje svalové napětí
  • Pomáhá při léčbě menstruačních bolestí a potíží
  • Pomáhá léčit infekce močových cest
  • Zabraňuje rakovině
  • Brání v tvorbě ledvinových kamenů

Hubnoucí nápoj

Vyzkoušet můžete tento skvělý hubnoucí nápoj, který může pomoci během noci odstranit nadbytečné kilogramy. Samozřejmě nečekejte zázraky, ovšem díky skvělým a přírodním ingrediencím může pomoci k vysněné váze. Jak si tento recept připravit?

Ingredience:

  • 1/3 šálku vody
  • 1 kus oloupaného zázvoru
  • 1 okurka
  • Trs čerstvé petrželky
  • Půlka citronu
  • Surový a organický med (nemusí být)

Postup:

Vezměte všechny ingredience, omyjte a důkladně osušte. Petržel nakrájejte na jemno, dokud nebudete mít ingredienci asi na jednu čajovou až polévkovou lžíci. Zbytek petržele uskladněte pro další použití. Okurku nakrájejte na tenké plátky a dejte spolu s ostatními ingrediencemi do mixéru.

Míchejte v mixéru, dokud nebude textura směsi hladká. Následně můžete – pokud potřebujete – osladit medem podle vaší chuti. Tento nápoj se doporučuje konzumovat asi půl hodiny před spaním denně. Výsledky jsou viditelné během několika týdnů!

Jak ingredience pomáhají lidskému tělu?

Okurka – hydratuje vaše tělo a pomáhá odstranit přebytečný estrogen.

Zázvor – pomáhá bojovat s chutí k jídlu a přejídáním, snižuje vaši chuť k jídlu a následně zlepšuje hladinu cukru v krvi.

Citron – obsahuje polyfenoly. Ty potlačují přírůstek tělesné hmotnosti a potlačují také akumulaci tělesného tuku. Také citron má schopnost zvyšovat citlivost na inzulín a zpomalovat metabolismus uhlohydrátů, aby vaše potraviny nebyly ukládány v těle jako tuky.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button