Péče o tělo

Máte bakterie nebo parazity? Podívejte se na krk

Když se zjistí výskyt rakoviny, je většinou pozdě. Ve skutečnosti je možné odhalit nádor včas. Otoky lymfatických uzlin bývají prvním projevem, že je s tělem něco v nepořádku. Pokud naleznete otok v oblasti krku, hlavy, podpaží čí třísla, věnujte tomu zvýšenou pozornost. Zvětšené lymfatické uzliny mohou také vytvořit bulky za uchem.

Lymfatické uzliny mohou indikovat začínající rakovinu

Zvětšené lymfatické uzliny se mohou zvětšit do velikosti malého hrášku až do rozměru větší třešně. Je pozoruhodné, že zduření lymfatických uzlin neznamená nutně přítomnost onemocnění. Naprosto normální velikost je v případě, že mají objem menší, než jeden centimetr.

krk

Pokud však zvětší svůj objem zhruba dvakrát či třikrát, je třeba dávat větší pozor na jejich velikost. Měnící objem poznáte jednoduchým osaháním.

Příznaky, které pocítíte

  • horké, oteklé a červené lymfatické uzliny
  • pocítíte bolest, když se jich dotknete
  • budete mít příznaky infekce, jako je bolest krku, afty, kašel, rýmu, pocení, horečku a zimnici

V případě, že se vám radikálně zvětší lymfatické uzliny, navštivte svého praktického lékaře. Ten vám poradí další postup a navrhne vyšetření. Pokud chcete léčbu podpořit, můžete využít česnek. Ten pomáhá snížit otok a zánět uzlin. Konzumujte pravidelně stroužek česneku anebo jej rozetřete na postižené místo.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button