Péče o těloPřírodní léčba

Kokosový olej a jedlá soda vyčistí vaši pleť

V posledních několika letech je kladen velký důraz na zdravý životní styl, stravu a pravidelný pohyb. Někdy si však neuvědomujeme, že řada produktů, které užíváme, jsou plné škodlivin. Na mysli máme kosmetické produkty plné chemikálií.

Dlouhodobé užívání těchto prostředků způsobuje řadu nemocí a zdravotních komplikací. Je tedy velmi důležité vzdělávat se v oblasti zdraví a vědět, co obsahuje cizorodé látky  a co pomáhá. My vám ukážeme přírodní a zdravou alternativu.

Přírodní čistící produkt

olejSpousta drogerií a různých kosmetických produktů obsahuje látky, které v dlouhodobém horizontu našemu tělu ubližují. Máme pro vás mimořádně efektivní krém na obličej, který je složen jen ze dvou přírodních a snadno dostupných surovin (navíc jsou extrémně levné) – jedlá soda a kokosový olej.

Kombinace kokosového oleje a jedlé sody je nejvíce účinná při péči o obličej. Domácí krém si hravě poradí s akné, zarudnutím a zjizvením. Navíc odstraňují mastnotu, černé tečky a odumřelé částečky kůže. Jakmile se přesvědčíte o skvělých výhodách tohoto přípravku, nebudete chtít nic jiného.

Proč je jedlá soda tak účinná

Jedlá soda je jednou z nejčastějších surovin v domácnosti. Využít se dá na pečení, k čištění nebo k hygieně. Tato látka je ideální přírodní alternativou, která v klidu nahradí toxické čisticí prostředky.

Hydrogenuhličitan sodný (jedlá soda) se používá v mnoha domácích kosmetických výrobcích – bělí zuby, je přírodním deodorantem, atd. Skvělé na jedlé sodě je i fakt, že nikdy nemá vedlejší účinky a je 100% účinná. Kromě toho jedlá soda obnovuje rovnováhu pH pokožky a je skvělá při léčbě akné, které obvykle vzniká při nerovnováze pH.

Podobně jako jedlá soda, je kokosový olej další přírodní ingrediencí s úžasnými léčivými vlastnostmi. Kokos je antibakteriální, urychluje hojení, hydratuje a vyživuje pokožku. V kombinaci s jedlou sodou neutralizuje její tvrdost a lze ji používat i pro velmi citlivou pokožku. Na trhu naleznete celou řadu kokosových olejů, ale nejlepší je tradiční kokosový olej vyrobený za studena.

Jak použít jedlou sodu a kokosový olej

První věc – před použitím směsi kokosového oleje a jedlé sody je určit typ pleti. Pokud máte citlivou pleť, kombinujte kokosový olej a jedlou sodu v poměru 2:1. Pokud nemáte problém s pletí a chcete použít tuto směs pouze pro hydrataci pleti, můžete klidně v poměru 1:1.

Způsob přípravy je poté velmi jednoduchý. Smíchejte pořádně ingredience dohromady. Poté aplikujte na postižené místo. Masku můžete nechat působit několik minut. Následně stačí opláchnout vlažnou vodou. Pro dosažení lepších výsledků, si vždy namíchejte čerstvou masku.

Zdroj: web cuisineandhealth.com, odkud jsme při psaní čerpali, již není v provozu, proto není možné zdroj navštívit.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button