Zdravé tipy

Vyzkoušejte jednoduchý trik, aby se od vás nemoci držely v bezpečné vzdálenosti

Někdy si ani neuvědomujeme, že my sami neseme největší podíl viny na tom, že jsme často nemocní. Přitom existuje jednoduchá věc, která vám zajistí silnou imunitu, díky které už vás žádná choroba neskolí.

Čekáte-li, že půjde o nějakou bylinku, či nápoj, jste na omylu. Tím jednoduchým trikem je starý dobrý vydatný spánek!

Jenže zdá se, že v posledních letech si lidé stále častěji stěžují na to, že nemohou usnout, že se ráno budí unavení a jednoduše už si ani nevzpomínají, kdy se naposledy pořádně vyspali.

Co je tedy na vině?

Základem je správná teplota

Nejdůležitějším faktorem, který ovlivňuje kvalitu našeho spánku je teplota v ložnici! Přetopené místnosti jsou tím největším nepřítelem vaší imunity. V létě s tímto problémem často nic neuděláte a pomoci může jen větrání, ale v zimě máte šanci kvalitu vašeho spánku účinně ovlivnit správným nastavením topení.

Maximální teplota v ložnici by se měla pohybovat okolo 20 stupňů, ne víc!

Tato teplota vám zaručí:

  • rychlejší metabolismus
  • vyšší produkci melatoninu (hormonu, který je zodpovědný za kvalitu spánku)
  • lepší imunity
  • lepší náladu

Pomoci může i umístění rýmovníku do ložnice. Jedná se o malou rostlinku podobnou mátě, které (jak už název naznačuje) pomáhá řešit potíže s dýchacími cestami. Dejte si ji na okno a stáhněte topení na minimum. Ráno budete odpočatí jako nikdy!

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button