Zdravé tipy

Když bolí zub, co dělat?

Pokud se tak stane, pak žijete ve sci-fi světě. Také podle odborníků neexistuje metoda, která by pomáhala tišit bolest a zároveň odstranila problém, kvůli kterému bolest vlastně vznikla.

Rádce internet

Snažíte se všemožně hledat a zkoušet zaručené rady a tipy jako přikládání česneku na bolavý zub, různé proplachování bylinkovými odvary a podobně, ale nic nezabírá? Ptáte-li se, co pomůže na bolest zubů, odpovědí je prášek. Bolest totiž nebývá jen tak, neobjevuje se náhodně a jen kvůli tomu, že zrovna nemá co lepšího na práci. K bolesti se vždycky totiž musí najít určitý důvod.

Na internetu jistě najdete spoustu „zaručených“ návodů, jak si pomoci od bolesti zubů nebo dokonce, jak přírodně odstranit kaz. Nenechte se mýlit, jakmile je zub jednou napaden, musí být léčen odborníkem. Bolesti se dají utlumit, nicméně to nic nemění na faktu, že zub je stále narušený a nemocný. Musí se s ním proto něco dělat.

Nemocný zub a řešení

Asi nikoho nepřekvapí, že s nemocným zubem si není radno zahrávat. Je to, jako když jste nemocní nebo se vám stane nějaký úraz. Když nepřijde řešení, nemoc neodejde, naopak, bude zesilovat a může napadnout také další orgány. I na počátku jen nevinný kaz v zubu může mít vliv na dásně či paradentózu, pokud jej necháte tak. Zubní kaz nemusí, ale také může bolet.

Jestliže se objeví bolest zubů a vy nevíte co s ní, existuje jednoduchá rada. Na bolest si vezměte prášek, který dočasně problém vyřeší a bolest utlumí. Neznamená to však, že je po všem. Doporučujeme druhý den návštěvu zubního lékaře, který se na zub podívá a navrhne další řešení. Neodkládejte návštěvu lékaře kvůli bolavému zubu jen proto, že se bojíte. Z nevinného kazu se může vyklubat něco jiného a v tom nejhorším případě můžete postupně přijít o všechny zuby.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button