KrásaPřírodní léčba

Domácí kosmetika – připravte si pleťovou masku s ananasem a jogurtem

Snažíte se o svou pokožku poctivě starat? Vymýšlíte nejrůznější pleťové masky, krémy a séra, která by mohla pleti pomoci. Ovšem nechcete žádné produkty, které obsahují chemické látky. Ty totiž mohou citlivou pokožku spíše podráždit než jí pomoci. A navíc také stojí nemalé peníze. Co používat, aby vaše pleť byla krásná, zdravá a bez kontaktu s chemickými prostředky?

Víte, co na pleť dáváte

Péče o pokožku a pleť je důležitou součástí života všech žen. Snaží se tak oddálit stárnutí, první vrásky a celkově pleť udržují hydratovanou, zdravou a svěží. Nemusíte pro pleťové masky do obchodů, jednoduše si jí vyrobte u sebe doma. Ano, i ve vaší kuchyni můžete jednoduše a rychle vyrobit pleťovou masku, která bude čistě přírodní a pokožku vám krásně ošetří.

Podle The Huffington Post na sebe průměrná žena aplikujte až 515 syntetických chemikálií každý den. 60% z nich se absorbují do pokožky. Zkuste se těmto látkám vyhnout a vyzkoušejte naši přírodní pleťovou masku. Obsahuje ananas a jogurt, který umí pokožku zklidnit, hydratovat a dopřeje jí vše, co bude potřebovat.

Co budete potřebovat:

  • Kousek ananasu
  • 2 polévkové lžíce řeckého bílého jogurtu
  • 2 polévkové lžíce šťávy aloe vera
  • Kaolin (nebo náhražku kokosové mouky či ovesné mouky)

Jak postupovat:

Vezměte ananas, oloupejte jej a nakrájejte na menší kousky. Nakrájejte ty měkké kousky, doporučujeme tvrdé jádro odstranit. V některých obchodech najdete už nakrájený ananas, což vám práci může usnadnit.

Vezměte mixér a do něj přidejte kousky ananasu, řecký jogurt a šťávu z aloe vera. Přiklopte a začněte mixovat, dokud nebude celá směs hladká. Poté jí přesuňte do malé misky. Přichází na řadu kaolin nebo kokosová či ovesná mouka. Přidejte jí do směsi a míchejte, dokud nevznikne polotuhá hmota.

Pozor, doporučujeme směs míchat čajovou lžičkou z nerezové oceli. Maska by měla mít polotuhou konzistenci a také jemně žlutou barvu. Vše pečlivě smíchejte, dokud nebude směs hladká.

Jak pleťovou masku aplikovat?

Pleťová maska se musí nanášet na čistou pokožku. Jako u všech dalších pleťových masek se vyhněte očím. Jakmile jí aplikujete, nechejte působit tři až pěti minut, ucítíte jemné pnutí. Pleť oplachujte větším množstvím teplé vody a následně osušte pokožku.

Jaké účinky má ananas a jogurt?

Ananas – ananasová šťáva je bohatá na vitamíny a obsahuje také látky, které pomáhají vypínat pleť, působí proti ochablosti. Je ideální pro zralou pleť a proto jej můžete bez problémů používat právě v pleťové masce.

Jogurt – správně zvolený jogurt pomáhá hydratovat pleť. Ta pak zůstává jemná, vláčná a má spoustu energie. Umí také pomoci chladit pokožku, pokud je tedy lehce zarudlá, například od sluníčka, jogurt skvěle působí. Jogurt má také antibakteriální a proti plísňové účinky, proto může pomoci v boji s akné. Jogurt pomáhá přirozeně snižovat výskyt jemných linek a vrásek.

Tipy:

  • Nedoporučujeme uchovávat pleťovou masku, je určená pro okamžitou spotřebu
  • Bromelinový enzym v ananasu se nedoporučuje využívat na citlivou pokožku

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button