Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Nafouklý žaludek? Pomůže tento recept!

Také vás trápí nafouklý žaludek, který může způsobovat, že je vaše bříško větší, než obvykle. Necítíte se dobře, trápí vás to. Infekci v žaludku může způsobit jedna bakterie, která se přenáší kontaminovaným jídlem a vodou. Jde o bakterii Helicobacter pylorus (H. pylori).

Bakterie v lidském těle

Pokud se objevují tyto bakterie v těle, riziko vzniku rakoviny žaludku je až šestkrát vyšší, než obvykle. Bakterie H. pylori jsou hlavní příčinou problémů s trávením jako například gastritida nebo peptické vředy. Bakterie se může projevovat v různých příznacích. Nejčastěji se objevují puchýřky, nadýmání, pálení žáhy, reflux jícnu, zácpa, průjmy, plynatost a mnoho dalšího. Tyto příznaky lidé často zaměňují za běžné tělesné projevy, které časem zmizí.

Bakterie se objevují hlavně v žaludku a předpokládá se, že se přenáší potravinami nebo konzumací vody, které byla kontaminována (fekálním materiálem, stolicí, zvracením či slinami nakažené osoby). Nejčastěji se bakterie přenáší v domácnosti, tedy se přenáší mezi rodinnými příslušníky. Je možno jí úspěšně léčit, je však důležité, kdy se bakterie odhalí. Neprodleně navštivte lékaře, pokud zaznamenáváte některý z příznaků.

Jak se léčí?

Bakterie H. pylori při léčbě zahrnuje obvykle kombinaci antibiotik a antacidových léčiv. To napomáhá ke snížení množství produkované kyseliny žaludku. Aby váš žaludek zůstal i nadále zdraví, musíte konzumovat vyváženou stravu, která obsahuje potraviny bohaté na zinek. Obsahuje také vitamíny A, C a E, podobně jako probiotika.

Nutno je také dodržovat velmi dobrou osobní hygienu, mýt si pravidelně a často ruce mýdlem, důkladně je vysušit ručníkem. Zajistěte si správnou pitnou vodu a dbejte také na to, jakou stravu konzumujete. Vyhnete se tak infekci. Pokud budete konzumovat také tento nápoj, který je přínosný pro zmírnění nadýmání žaludku, bude to jen dobře.

Co budete potřebovat:

  • 1 citron
  • 1 okurka
  • 1 polévková lžíce strouhaného zázvoru
  • 1 polévková lžíce šťávy z Aloe vera
  • Hrst koriandru nebo petrželky
  • ½ sklenice vody

Jak postupovat:

Všechny přísady velmi pečlivě omyjte a okurku, citron, petrželku nebo koriandr pečlivě nakrájejte na menší kousky. Všechny ingredience dejte do mixéru a pořádně promíchejte, dokud nebude směs krásně hladká.

Jak konzumovat:

Tento nápoj popíjejte dvakrát denně, ráno, ideálně ještě před snídaní, na prázdný žaludek a večer, před spaním. Díky tomu dosáhnete nejlepších možných výsledků. Kromě boje s nadýmáním tento nápoj pomůže posílit váš metabolismus a zaměří se také na přebytečný tuk v oblasti břicha.

Co jednotlivé složky obsahují?

Okurka – je skvělým pomocníkem při spalování tuku, je důležitou složkou každého hubnutí. Má nízký obsah kalorií, je bohatá na antioxidanty, vitamíny, minerály.

Petržel či koriandr – jsou velmi prospěšné pro léčbu zadržování vody a také nadýmání.

Zázvor – skvělý metabolický posilovač, je skvělou prevencí při zácpě. Jde o přísadu, která pomáhá likvidovat břišní tuk.

Citronová šťáva – může stimulovat vypalování toxinů v těle.

Aloe vera – jde o přínosný prvek pro hubnutí.

Voda – pitím vody z těla odstraňujete všechny škodlivé toxiny, stimuluje metabolismus a udržuje tělo hydratované. Voda je vhodná pro vaše důležité orgány jako ledviny a játra. Pokožka bude vypadat mnohem lépe. Denně se doporučuje vypít asi 8 sklenic vody.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button