KrásaZdravé tipy

Možná se celý život sprchujete úplně špatně. Zjistěte, zda neděláte tyto základní chyby

Sprchování je každodenní záležitost. Možná ale se ale celý život myjete úplně špatně a ničíte si své zdraví i krásu. Zjistěte, co můžete vylepšit!

Holíte se před koupelí

Holení pokožku dráždí a pokud ji poté ještě vystavíte horké vodě a mycím gelům, může snadno reagovat začervenáním či alergickou reakcí.

S peelingem šetřete

Mnoho žen si mylně myslí, že čím častěji budou používat peeling, tím jemnější jejich pleť. bude. Opak je ale pravdou! Peeling pleť sice pročisťuje, ale přílišné používání ji zbytečně oslabuje a ztenčuje.

Mycí houby jako nepřítel

Myjete-li se houbičkou, musíte počítat s tím, že se v nich snadněji množí bakterie. Houbičku byste tedy měli pravidelně měnit a co možná nejčastěji proplachovat a čistit.

Ručníky používáte moc dlouho

Ručníky byste měli měnit alespoň 1x týdně. Klidně i častěji. Podobně jako i mycí houby slouží totiž jako ložisko bakterií. Čím častěji je měníte, tím lépe.

Nadměrně se mydlíte

Pokud jste zvyklí sprchovat se každý den, vynechte v každém případě mýdlo. To totiž pokožku zbytečně vysušuje a zbavuje ji její přirozené ochranné bariéry.

Sprcha hned po sportu

Taky hned po cvičení spěcháte do sprchy? Jenže to není vůbec zdravé! Své tělo tímto zbavujete důležitých minerálů a zaděláváte si také na rýmu a nachlazení.

Krémujete se pozdě

Nečekejte, až trochu oschnete. Namažte se krémem hned, co vylezete ze sprchy. Hydratační složky pomohou udržet v kůži potřebnou vlhkost.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button