Péče o těloPřírodní léčba

Nápoj proti bolestem a zánětu

Občas se stane, že vás něco bolí (nohy, záda, kolena, klouby,…), není to nic neobvyklého. Když se však bolest stane běžnou součástí vašeho života a nevyskytuje se jen občas, pak je to problém, který ovlivňuje celý váš život. Nemůžete například dělat to, co byste chtěli. Co s tím?

Omezená pohyblivost

Bolest může být nepříjemná zejména u lidí, kteří trpí artritidou. Ti vědí, jak bolestivý je tento stav a jak to velmi nepříjemně ovlivňuje jejich život. Zvláště pokud má artritida vliv na klouby nebo na kolena. V konečném důsledku to může mít vliv na vaši pohyblivost.

Téměř všichni lidé, kteří trpí artritidou, hledají úlevu v lécích na předpis i volně prodejných. Ovšem léky kromě odstranění bolesti do těla přináší také chemické látky, mohou vytvářet problémy s játry a dokonce mohou vytvořit určitou závislost.

Jiné alternativy

Z toho důvodu se stále víc a víc lidí snaží nacházet jiné alternativy, jiná řešení problému, který souvisí s bolestí. Potíže s artritidou mohou výrazně ovlivnit odstranění zánětlivých potravin z každodenní stravy.

Tento na první pohled jednoduchý krok však může učinit hotové zázraky. Chcete-li zmírnit bolest dříve, než se nemoc rozjede a ovlivní vás a váš život, doporučujeme popíjet ráno tento nápoj. Vaše klouby se tak budou pohybovat bez nejmenšího problému. Toto skvělé antioxidační smoothie je nabité živinami a sloučeninami, které bojují proti chorobám. Pro dosažení nejlepších výsledků je nezbytné využívat ekologické produkty. Jak si tento nápoj připravit?

Ingredience:

  • 1 červené jablko
  • 4 mrkve
  • ¼ citronu s nepoškozenou slupkou
  • ½ kořene kurkumy
  • ½ kořene zázvoru

Postup:

Ze všeho nejdřív odstraňte jádřince z jablka, oloupejte zázvor a kurkumu. Poté všechny přísady nakrájejte, vložte do mixéru a promíchejte při vysoké rychlosti. Pokud máte pocit, že směs potřebuje vodu, můžete trochu vody přidat.

Vaše směs je připravená, stačí jí jen vypít.

Co poskytuje každá složka vašemu tělu?

Zázvor – je vynikající pro odstranění bolesti v kloubech a pro odstranění chronického zánětu u lidí, kteří trpí osteoartrózu a revmatoidní artritidu. Skvěle funguje, potlačuje zánětlivé molekuly a potlačuje zánětlivé geny. Zázvor je nejlepší alternativou pro ibuprofen; namísto užívání pilulek umí vyléčit bolest přirozeným způsobem.

Kurkuma – může eliminovat bolest způsobenou artritidou, je to opět účinnější způsob než ibuprofen. Kořen kurkumy se také používá k prevenci rakoviny, snižuje zánět, bojuje s infekcemi a léčí játra, umí také pomoci s trávicími problémy. Kromě toho je kurkuma užitečná také při léčbě různých onemocnění jako Alzheimerova choroba, Parkinsonova nemoc, roztroušená skleróza a podobně.

Citron – zvláště pak kůra citronu má velmi dobré přínosy pro zdraví. Živiny nalezené ve slupce mohou odstranit zánět, uvolnit krevní cévy a snížit bolesti nervů, což je prospěšné pro pacienty, kteří trpí artritidou. Jde o ovoce, které obsahuje kyselinu citronovou, která má na tělo alkalizující účinek.

Jablko – je jedním z nejvíc zdravých plodů. Je skvělým zdrojem quercetinu, který umí velmi dobře zlepšit krevní cévy, bojuje s vysokým cholesterolem, srdečními chorobami a problémy s oběhem.

Mrkev – mrkev je bohatá na beta-karoten a další antioxidanty, které poskytují významné protizánětlivé účinky. Mohou dokonce nahradit některé léky, jako například aspirin, celebrex, naproxen a ibuprofen.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button