Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Gastritida – jak si od ní pomoci s přírodními metodami?

Gastritida je velmi časté onemocnění, provází spoustu lidí. Jde o zánět žaludku nebo také eroze žaludku, což není vůbec nic příjemného pro lidské tělo. Žaludek je důležitou součástí vašeho těla a zdraví, takže je nutno se o něj starat a pečovat. Problémy se žaludkem mohou přicházet každý den a často vám to způsobuje nepohodlí. Může způsobovat další problémy, které se odráží na vašem zdraví.

Nejčastější příznaky gastritidy:

  • Nevolnost
  • Zvracení
  • Pocit sytosti v horní části břicha po jídle
  • Pálení či trýznivý pocit v žaludku
  • Problémy se žaludkem v noci
  • Špatné trávení
  • Pálení žáhy
  • Bolesti břicha
  • Nechutenství
  • Nadýmání
  • Plynatost

Pomoc pro gastritidu

Jestliže vám sužuje gastritida život, pak automaticky jdete do lékárny, popřípadě k lékaři, který by měl váš problém řešit. Je to určitě dobré řešení, to bez debat. Než k lékaři zajdete, můžete vyzkoušet některé z přírodních pomocníků. Díky nim se může vaše zdraví výrazně zlepšit, můžete si pomoci tak, že žádný lékař už nebude potřeba.Vyzkoušejte některou z těchto metod a uvidíte, jak na vás a váš žaludek působí.

Jogurt

Jogurt by měl být každodenním doplňkem vaší stravy, zejména pro ty, kteří trpí gastritidou. Jogurt s aktivními živými kulturami je v tomto ohledu zvláště přínosným pomocníkem. Probiotika přítomné v jogurtu pomáhají chránit žaludeční výstelku bakterií H.pylori, která způsobuje gastritidu. Jogurt kromě jiného posiluje imunitní systém, potlačuje tak rychleji infekce.

Nejlepší je konzumovat denně 2 až 3 šálky klasického probatického jogurtu, dokud se nedostaví úleva. Můžete také vyzkoušet jogurt, banán a med.

Máta peprná

Jde o bylinku, která je známá pro svou léčbu gastritidy. Máta peprná disponuje protizánětlivými, antibakteriálními a antispasmodickými vlastnostmi, takže je na žaludek a jeho problémy ideální. Má uklidňující vlastnosti, které pomohou snižovat zánět žaludku. Navíc může pomoci snižovat nevolnost, poruchy trávení nebo pálivé záněty.

Jak si od zánětu žaludku pomoci?

Konzumovat můžete klasické tablety s mátou peprnou. Obvykle se doporučuje jedna tableta a to dvakrát nebo třikrát denně. Ideální je domluvit se s lékařem nebo lékárníkem. Tyto tablety pomáhají vyhnout se pálení žáhy. Chcete-li čistě přírodní pomoc, pak můžete žvýkat čerstvé listy máty peprné. Můžete jí přidat do koktejlů, do vody, polévek, salátů nebo do smoothies.

Fenyklová semínka

Jde o skvělou pomoc při zmírňování problémů, které se spojují s gastritidou. Může pomoci mírnit například také nepříjemné nadýmání nebo plynatost. Jak využívat fenyklová semínka? Opražte hrst semínek fenyklu a žvýkejte po těžkém jídle. Můžete přidat čajovou lžičku semínek fenyklu do šálku vodu a přiveďte k varu. Po úplném ochlazení vypijte. Můžete přidat také půl lžičky fenyklových semínek do medu.

Bramborová šťáva

Bramborová šťáva je bohatým zdrojem alkalických solí, které reagují na nadměrnou kyselinu, která se objevuje v žaludku. Šťávu musíte získat ze surových brambor. Oloupejte je, nastrouhejte a pak z nich dostaňte šťávu. Smíchejte sklenici teplé vody se šťávou z brambor a vyléčíte tím zažívací problémy jako například gastritida. Také pomáhá snižovat zácpu a čistí játra.

Podmáslí

Podmáslí je skvělým pomocníkem na gastritidu. Může pomoci léčit reflux žaludku se sklenici podmáslí, do které přidáte špetku černého pepře.

Heřmánkový čaj

Vůně heřmánku je velmi příjemná, navíc heřmánek má protizánětlivý charakter. Pokud je vaše gastritida vyvolána infekcemi nebo alergií, pak vám pomůže právě heřmánkový čaj. Popíjejte jej ještě teplý. Pozor, nikdy čajové sáčky nevařte, protože by mohlo dojít ke zničení účinných látek, které se v heřmánku nacházejí.

Jahodové listy

Jahody mohou být také velmi účinné při léčbě gastritidy. Díky své antioxidační vlastnosti a vysokému obsahu fenolických sloučenin pomáhají bránit vzniku zánětu žaludku. Do horké vody dejte jednu polévkovou lžíci sušených jahodových listů. Nechejte pět minut louhovat a poté sceďte. Následně pijte dvakrát až třikrát denně, dokud příznaky gastritidy nezmizí.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button