Máme pro vás skvělý recept na výborné nadýchané langoše. Tím, že je v těstě kefír, tak těsto nádherně „bublá“ už při kynutí a tím že se v těstě tvoří hodně bublin (vzduchu), jsou krásně vláčné a nadýchané!
Ingredience
500 g hladká mouka
300 ml kefíru
100 ml mléka
1 kostka droždí
2 lžičky sůl
půl lžičky cukru
Postup
V trošce mléka rozdrobíme droždí se lžičkou cukru a špetkou mouky a zaděláme kvásek. Mouku smícháme se solí, přidáme kefír a kvásek a zaděláme těsto. Necháme hodinu kynout v teple. Potom si uděláme bochánky a z těch následně placky. Ty necháme ještě 15 minut kynout pod nahřátou utěrkou. Langoše smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Dáme na ně podle chuti česnek, sýr, kečup, co máte rádi.
Moc dobrá je nivová omáčka, kterou připravíte z nastrouhané nivy, jogurtu, soli, pepře a pokud máte rádi prolisovaný česnek.
Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos
Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.