Jídlo a stravováníPéče o těloPřírodní léčba

Tento ananasový džus je pětkrát účinnější než sirup proti kašli

Během zimy nás často může překvapit nepříjemný kašel a ošklivé nachlazení, které nás umí vyřadit na pár dní z provozu. Většina lidí proto ihned běží do lékárny a tam nakoupí všechny možné přípravky a léky, které jsou pro tato onemocnění, alespoň podle reklam, spolehlivě nejlepší. Tyto léky vám možná pomohou, nicméně jsou napěchovány umělými barvivy, chemikáliemi. Vždycky je lepší sáhnout nejdřív po přírodní alternativě. Ty nemají nežádoucí vedlejší účinky oproti sirupům na kašel.

Zdravý ananas

Ananas je neuvěřitelně zdravý a výživný. Jde o tropické ovoce, které může být velmi účinné v boji proti kašli a nachlazení. Podle studie 2010, vědci testovali účinnost přírodních látek, jako například ananasové šťávy, k léčbě tuberkulózy. Vědci zjistili, že směs ananasové šťávy, surového medu, pepře a soli udělá velmi dobrou práci, rozpustí hlen a zklidňuje přetrvávající kašel. Pacienti se zotavili až pětkrát rychleji s tímto ananasovým lékem ve srovnání s běžnými sirupy proti kašli.

Výhody ananasového džusu

Ananas má velmi četné zdravotní výhody a to díky výkonnému enzymu, který je označován jako bromelain. Ten působí jako antioxidant, snižuje zánět a otok vedlejších nosních dutin. To eliminuje bakterie a bojuje s infekcí. Pouze jeden šálek čisté ananasové šťávy obsahuje 50% denní doporučené dávky vitamínu C. Jde o silný antioxidant, který posílí imunitní systém a zklidňuje bolest v krku a také kašel.

Ananas má také vysoký obsah vitamínu A, E, také obsahuje hořčík, draslík, jód, fosfor, vápník, zinek, železo a vitamíny B, které jsou nezbytné živiny pro lidské tělo. Spotřeba čisté ananasové šťávy rychle léčí kašel, i když je to způsobeno zápalem plic. Vylučuje také hlen, umí zklidnit bolest v krku.

Výkonný recept na kašel

Máte-li doma odšťavňovač, pak je nejlepší vytvořit si vlastní šťávu. Popřípadě si pořiďe nezpracované přírodní ananasové šťávy, které neobsahují příliš mnoho cukru a chuť reálného ovoce je ta tam.

Ingredience:

  • 1 šálek ananasové šťávy
  • ¼ šálku čerstvé citrónové šťávy
  • 1 kousek zázvoru
  • 1 lžíce syrového organického medu
  • Špetka soli
  • ½ lžičky kajenského pepře

Postup:

Všechny ingredience dejte do mixéru a míchejte, dokud se vše dobře nesmíchá. Konzumujte ¼ šálku tohoto nápoje a to 2 – 3 denně. Tento nápoj pijte denně. Nachlazení by mělo být během pár dní pryč. Chcete-li zlepšit své trávení, přidejte do nápoje špetku kurkumy.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button