DetoxikaceJídlo a stravováníPřírodní léčbaZdravé tipy

Výborný bezinkový sirup bez cukru, pouze s medem vás nejen osvěží, ale i uzdraví

Výborný bezinkový sirup s medem vás nejen osvěží, ale i uzdraví. Vyzkoušejte tento zdravější recept, který je odlehčen od cukru co nejvíce a je použit med.

Květy černého bezu přínáší spoustu zajímavých účinků pro zdraví. Detoxikují tělo od nežádoucích bakterií a virů. Usnadňují vykašlávání a léčí bolest v krku a kašel. Používají se obzvlášť u malých dětí pro jejich lahodnou a voňavou chuť. Snižují horečku. Pomáhají při skleróze.

Připravte si výborný sirup z květů černého bezu a vaše děti ho budou milovat!

Recept

Ingredience

Postup

Asi 15 květů černého bezu, ze kterých vyklepeme broučky a můžeme otrhat silnější stonky, spaříme 2 l vroucí vody a necháme luhovat do druhého dne.

Druhý den přidáme šťávu ze 3 citrónů, zahřejeme asi na 70 stupňů, ale nevaříme,aby jsme nezničili účinné látky. Necháme ještě pár minut vychladnout a vmícháme sklenici medu. Ještě teplé nalijeme do vyvařených sklenic. Pokud víme, že nebudeme celé množství užívat hned, je dobré ještě potřít víčko a čajovou lžičku slivovice dát nakonec, než zaškroubujete vše víčkem. Poté sterilizovat například v troubě. Bez sterilizování vám vydrží pár dní v lednici. U nás tedy nevydrží, protože je tak výborný a voňavý, že hned zmizí!

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button