DetoxikaceJídlo a stravováníKrása

4 chyby, které v jídelníčku provádíte a nehubnete

Začínáte cítit, že se vaše hmotnost o něco zvyšuje? Už nejde tak jednoduše udržet váhu, jako tomu bylo kdysi? Nebo jste se rozhodli hubnout, ale moc vám to nejde. Znáte všechny výše zmíněné věci? Co v takovém případě dělat? S největší pravděpodobností děláte někde nějakou chybu. Možná držíte nesmyslné diety, držíte hladovku nebo jíte potraviny, které jsou zbytečně tučné.

Dietní chyby

Jak zvýšit svůj metabolismus? To vám pomůže při hubnutí a ztrátě kilogramů. Metabolismus můžete zrychlit a podpořit jej. Přinášíme několik mýtů, které všeobecně panují v oblasti hubnutí a rychlého metabolismu. Znáte je a také jim věříte? Dnes vám je v následujícím článku dementujeme.

Konzumace malých porcí během celého dne zrychlí metabolismus

Jeden velký mýtus, který překvapí spoustu lidí. Není pravdou, že váš metabolismus bude rychlejší, když budete jíst menší porce každé dvě až tři hodiny. S rychlejším metabolismem nemá nic společného to, kolik jídel za den sníte. Metabolismus zůstává stejný, když budete jíst tři až šest jídel denně. Chcete-li hubnout, pak musíte zapracovat na svém jídelníčku. Je dobré jíst menší porce dvě až tři hodiny, protože to funguje. Naplní se váš žaludek a nebudete hladově čekat na další porci jídla.

Nízkokalorické nebo extrémní diety vedou k rychlejšímu hubnutí

Spousta lidí si myslí, že když zmenší příjem jídla, znamená to, že ztratí kilogramy. Ano, teoreticky je to pravda. Budete jíst méně a určitě zhubnete. Otázkou je, zda to bude zdravé a správné hubnutí. Metabolismus se v takovém případě sníží a bude tedy mnohem těžší zhubnout. Schopnost spalovat kalorie se zpomalí. Začněte konzumovat jídlo s rozumem, jedině tak máte možnost nastartovat svůj metabolismus.

Kalorie nejsou tvořeny stejně

Pro snížení hmotnosti je určitě dobré vědět, kolik kalorií za den zkonzumujete. Každé jídlo tělo tráví jinak a podle toho se také člověk řídí. Proteiny se spalují velmi rychle a to i bez cvičení. Zkonzumujete-li tisíc kalorií ve formě čokoládové zmrzliny a tisíc kalorií ve formě kuřete, hmotnost navíc se získává ze zmrzliny. U kuřete se při trávení spálí asi 20 – 30% kalorií. U zmrzliny to budou jen 3% tuku, které se spálí během trávení.

Jídlo pozdě v noci vede k přibírání

Spousta lidí zná „dietu“ nebo chcete-li dietní opatření, které radí nejíst po osmnácté nebo sedmnácté hodině. Údajně to může pomoci při hubnutí, ale skutečnost je celkově úplně jiná. Tělo nebude ukládat víc tuku během noci než kdykoliv jindy. Lidské tělo má vliv na váhu ve dvou faktorech a to, v co spotřebuje a kolik toho spotřebuje. Proto nezáleží na tom, kdy budete jíst jídlo. Navíc se říká, že je dobré konzumovat jídlo dvě až tři hodiny předtím, než jdete spát. Chodíte-li spát okolo jedenácté, pak si poslední jídlo můžete dát v osm večer.

V Izraeli byla provedena šestiměsíční studie. Někteří účastníci studie měli obrovskou porci jídla na snídani, zatímco někteří jiní konzumovali největší porci jídla po osmé hodině večerní. Výzkumníci zjistili, že účastníci studie, kteří jedli velkou porci jídla po osmé hodině zhubli o 11% víc a ztratili 10% tělesného tuku, než ti, kteří měli velkou porci jídla ke snídani.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button