Péče o těloPřírodní léčba

Česnekový čaj – pomocník v léčbě kašle a nachlazení

Kdo by měl rád nachlazení! Teče vám z nosu, jste permanentně unavení, bolí vás v krku, hlava třeští při každém pohybu, kašel vás schvátí každou chvíli. A s těmito všemi příznaky obvykle nemůžete lehnout do postele, ale muset jít do práce, vyzvednout děti, uklidit a postarat se o domácnost. Potřebujete jednoduše najít správný lék na nachlazení, aby vás to co možná nejrychleji přešlo. Obvykle jdete do lékárny.

Zkuste to raději s přírodou

Kašel a nachlazení jsou jedním z nejčastějších infekcí dýchacích cest. Alergeny, změna počasí, prochladnutí, viníkem může být takřka cokoliv. Můžete mít také oslabený imunitní systém a díky tomu vás viry a bakterie mohou snáze napadnout, tedy vaše tělo. Namísto klasických léků, které koupíte v lékárně, a mnohdy za drahý peníz, můžete sáhnout po přírodních metodách. Například takový česnek je jednou z nejlepších složek, které při přírodní péči o zdraví fungují.

Jeden stroužek česneku a co toho zmůže! Jde o účinný prostředek proti nachlazení, kašle a chřipce. Česnekový čaj je ideální nápoj při boji s nachlazením. Má hojivé vlastnosti, je plný vitamínů, minerálů a antioxidantů. Česnek má spoustu výhod, takže by rozhodně ve chvíli, kdy se o vás pokouší nachlazení, neměl chybět ve vaší domácnosti. Co takový česnekový čaj vůbec umí?

Česnek – česnek má protizánětlivé, antimikrobiální a uklidňující vlastnosti, které pomáhají odvrátit kašel, chřipku a nachlazení. Pomáhá také velmi dobře posilovat imunitní systém.

Citronová šťáva – citronová šťáva zase pomáhá vyvážit přirozenou mikroflóru dýchacích cest, což znamená, že zklidňuje podráždění. Disponuje skvělými protizánětlivými a antimikrobiálními vlastnostmi.

Surový med – právě surový med může pomoci skvěle uklidnit podrážděný krk. Mohou za to uklidňující a protizánětlivé vlastnosti, kterými surový med hojně disponuje. Má také nezanedbatelné účinky na imunitní systém, pomáhá jej zvyšovat.

Česnekový čaj pro vaše tělo

Česnek obecně pomáhá bojovat proti bakteriálním a virovým infekcím. Brání také tvorbě srážlivosti krve. Chrání také před poškozováním vaše srdce, udržuje hladinu cukru ve zdravé rovině, pomáhá vyrovnávat nedostatek železa a anémii. Má hojivé vlastnosti, je plný vitamínů, minerálů a antioxidantů. Česnekový čaj je opravdu skvělým pomocníkem. Jak si jej připravit?

Co budete potřebovat:

  • 1 šálek filtrované vody
  • ½ čajové lžičky drceného česneku nebo česnekového prášku
  • Šťáva z půlky citronu
  • 1 polévková lžíce medu

Jak postupovat:

Vezměte menší hrnec a dejte do něj filtrovanou vodu a česnek. Dejte na plamen a ohřejte. Přidejte med a citronovou šťávu. Doporučuje se popíjet ještě teplý a to každý den, dokud symptomy nachlazení definitivně nezmizí.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button