Péče o těloPřírodní léčba

Domácí tymiánový sprej, který prospívá stimulaci růstu vlasů

Vlasy jsou pro ženu opravdovým pokladem a spousta z nich se snaží o ně pečovat. Proto mnohdy kupují nejrůznější přípravky na délku vlasů, na objem, na zářivý lesk, sílu vlasů a podobně. Někdy růst vlasů nejde tak, jak si představujete a proto tomu musíte tak trochu pomoc. Na to také existují přípravky a různé doplňky stravy. Jde to také přírodní cestou!

Síla tymiánu

Tymián je aromatická bylinky, která je proslulá svými léčebnými vlastnostmi již po celá staletí. Její léčebné používání lze vysledovat a používala se takřka před pěti tisíci lety. Sumerité, Assyriánu nebo Babylonci používali tymián jako lék. Ajurvédská medicína podporuje tymián a to díky antimikrobiálním, adstringentním, antiseptickým, antispasmodickým a protizánětlivým vlastnostem. Jaké přínosy může mít tymián pro lidské zdraví a krásu?

Pomáhá na akné

A to podle studie, která byla publikována na Leeds Metropolitan University. Tymián byl účinnější než klasické krémy, které se vyrábějí proti akné. Stačí smíchat tři díly kokosového oleje, jeden díl tymiánového oleje a tuto směs aplikovat na obličej v noci. Bojuje proti bakteriím, které způsobují akné.

Růst vlasů

Tymián zlepšuje krevní oběd na pokožce hlavy a současně dodává potřebné živiny pro vlasové folikuly. Ty jsou nezbytné pro zdravý růst vlasů. Stačí směsí tymiánového oleje a kokosového oleje aplikovat na vlasy. Tato léčba pomůže a vaše vlasy budou krásné a lesklé.

Atletická noha

Kvůli antifungálním vlastnostem je tymián účinný také při ošetření atletické nohy. Stačí přidat pár kapek tymiánového oleje do teplé vody, namočte do směsi nohy a nechejte chvíli působit. Proces opakujte, dokud nebudou plísně pryč.

Zdravé srdce

Tymiánový olej snižuje zánět, který může vést až ke kardiovaskulárním problémům. Tento olej pomáhá uvolňovat stěny arterií a žil, čímž se snižuje krevní tlak a posiluje se zdraví srdce.

Ústní voda

Vzhledem k jeho antiseptickým a antibakteriálním vlastnostem je tymián oblíbenou složkou v ústní vodě. Snižuje pravděpodobnosti zánětu dásní a dutin při pravidelném používání tymiánu.

Nespavost

Tymián obsahuje uklidňující vlastnosti, které pomohou snižovat úzkost, a zlepšuje celkově náladu.

Domácí tymiánový sprej, který stimuluje růst vlasů a odstraňuje lupy

Jde o domácí produkt, který kombinuje tři výkonné přísady tymiánu, jablečného octa a medu. Pomáhá tak lépe udržovat vlhkost ve vlasech. Jablečný ocet je další přirozenou přísadou. Je nabitý vitamíny, které udržují pokožku hlavy a vlasů. Med obsahuje nezbytné živiny, je silným protizánětlivým a antibakteriálním činidlem. Jak si tento sprej připravit?

Co budete potřebovat:

  • ¼ šálku čerstvého tymiánu
  • 1 polévková lžíce surového organického medu
  • ½ šálku surového jablečného octa

Jak postupovat:

Přidejte tympánové listy do skleněné nádoby, přidejte jablečný ocet a uzavřete pečlivě. Nechejte louhovat dva až tři dny. Po této době sceďte tympánové lístky, nalijte do mísy a přidejte med. Promíchejte a nalijte do lahvičky.

Jak používat:

Je-li to potřeba, přelijte směs do rozprašovače a nastříkejte na pokožku hlavy. Pečlivě pramen po prameni, popřípadě rozčešte, aby se dostal sprej co nejblíže pokožce hlavy. Pomůže odstranit lupy a povzbuzuje růst vlasů. V případě potřeby používejte každý den.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button