Péče o těloPřírodní léčba

Máte-li těchto 15 problémů, pijte citronovou vodu namísto pilulek

Citrony jsou velmi všestranné plody, které obsahují vitamín C (který podporuje imunitní systém), vitamín B6, draslík, vápník, hořčík. Disponuje také antibakteriálními a antivirovými vlastnostmi. Šťáva z citronu může velmi dobře pomoci a to jak zvenku tak i zevnitř. Phytonutrient limonem, který najdete v citronu, může být účinný v boji s rakovinou žaludku, prsu, plic, úst a kůže. Je velmi účinný, snadno biologicky dostupný.

Citronová voda

Citronovou vodu představovat nemusíme, všichni jí znají. Ráno pomůže detoxikovat tělo, zlepšit trávení, podporuje ztrátu kilogramů, brání hladu a vytváří alkalické prostředí v těle, které vyrovnává hladinu pH v těle. Jaké jsou další důvody pro pití citronové vody? Přinášíme vám 15 z nich. Mnohé vás mohou překvapit!

Odstranění a prevence ledvinových kamenů

Draslík, který najdete v tomto ovoci, zvyšuje hladinu citrátu v moči, čímž zabraňuje tvorbě oxalátu. Navíc vitamín C v citronové šťávě pomáhá bránit tvorbě ledvinových kamenů.

Zmírní bolest svalů po cvičení

Pití vody s citronem po vyčerpávajícím cvičení umí uklidnit bolest ve svalech.

Potlačení chuti k jídlu a úbytek hmotnosti

Citrony obsahují vitamíny a enzymy, které regulují hladinu cukru v krvi a pomáhají vaší váze. Citron obsahuje pektin, který brání v chuti. Navíc citronová šťáva pomáhá trávení a podporuje produkci žluči. Ta rozkládá potravu během trávení.

Chřipka a nachlazení

Citrony jsou nabité přírodním antioxidantem, vitamínem C, který posiluje imunitní systém a má skvělé antibakteriální a antivirové vlastnosti.

Ulevuje od bolesti kloubů a otoků

Citronová voda snižuje množství kyseliny močové v kloubech, což je jedna z hlavních příčin zánětu (zejména pak v případě artritidy).

Posiluje imunitní systém

Limonen, který se nachází v citronech, detoxikuje tělo a zlepšuje lymfodrenáž. Lymfatický systém je zodpovědný za přepravu bílých krvinek v celém těle a to za účelem odstranění odpadních látek a toxinů.

Snížení zánětu

Citronová šťáva pomáhá snižovat také zánět. Chronický zánět je velmi často předchůdcem různých onemocnění. Jeho protizánětlivé vlastnosti jsou také užitečné po cvičení. Pomáhá také snižovat akumulaci kyseliny močové, což může způsobit bolest kloubů.

Žlučníkové kameny

Tento často přehlížený orgán je zodpovědný za uvolňování žluči z jater aby rozložila tuk v těle. Limonen a kyselina askorbová inhibují tvorbu žlučových kamenů a doslova rozpouští tuky.

Gastroezofageální reflexní nemoc (GERD)

Konzumace citronové vody po dobu dvou týdnů může pomoci nahradit stálou potřebu cukrovinek.

Pomoc při otravě z jídla

Vypijte citronovou vodu a můžete si pomoci před otravou z potravin. Tyto tipy mohou pomoci zejména během vašich cest.

Pomoc s kolitidou

Kolitida se vyskytuje ve chvíli, kdy je v těle nerovnováha hladin alkalických látek a kyselin. Sklenice tohoto nápoje denně pomáhá snížit kyselost v těle a vyrovnává pH.

Pomáhá fibromyalgii

Voda s citronem zvyšuje lidský metabolismus, což zlepšuje chronickou únavu, která je spojována s fibromyalgií.

Akné

Kyselina citronová, kterou je možno najít v citronové šťávě může dráždit citlivou pokožku, takže je dobré jí předem vyzkoušet na menší ploše, než jí budete aplikovat na celou tvář. Citronová šťáva pomáhá upravit hladinu pH pokožky, aby byla mírně kyselá. Kyselina a fytonutrienty zabíjí bakterie, které způsobují akné a snižují zánět kůže.

Redukce alkoholu

Voda s citronem pomáhá redukovat potřebu alkoholu.

Posílení nehtů

Voda s citronem může také pomoci vašim nehtům, odstraní bílé skvrny, které se na nich mohou tvořit, a obecně nehty posiluje a zpevňuje.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button