DetoxikacePřírodní léčbaZdravé tipy

Detoxikace nohou? Vyzkoušejte tento recept!

Tradiční medicína přináší nové a nové poznatky, které fungují už spoustu let. Moderní medicína přináší spoustu léků a různých metod, které zabírají, ovšem ne vždycky je účinek stoprocentní. Nemusíte používat chemii a chemické látky, sáhněte zpátky k tradiční medicíně. Možná to není tak jednoduché jako spolknout pilulku, ale tradiční medicína a léčba je o dost účinnější a šetrnější k lidskému tělu.

Detoxikace skrz nohy

Detoxikace je jedním z velmi dobrých a častých prostředků pro odstranění toxinů a škodlivých látek z těla. Tato večerní detoxikační lázeň pomůže. Obecně detoxikační lázně byly založeny na myšlence odstranit a vytáhnout z těla toxiny a to skrz kůži. Z těla tyto toxiny jdou pryč do vody. Nemusíte nikam chodit, nic složitě platit. Jednoduše si detoxikaci dopřejete v pohodlí domova.

Čínský systém reflexologie vnímá nohy jako přirozené energetické zóny, které jsou propojeny s každým jedním orgánem v lidském těle. Skrz nohy tak můžete detoxikovat takřka celé své tělo, odstraníte pryč toxiny, zlepšíte své celkové zdraví, tělo zase bude moci fungovat zdravě a bez toxinů. Jak si tuto detoxikační lázeň připravit?

Co budete potřebovat:

  • 10 kapek ricinového oleje
  • 5 – 6 litrů teplé vody
  • 2 polévkové lžíce jedlé sody
  • 2 polévkové lžíce Epsom soli

Jak postupovat:

Do větší mísy nebo lavoru nalijte teplou vodu a přidejte všechny ostatní přísady. Ponořte do směsi nohy a nechejte působit dvacet minut až půl hodiny. Následně použijte ručník, nohy pořádně osušte a máte takřka hotovo!

Teplá voda pomáhá ulehčit od bolesti nohou, uklidní vaše svaly a hydratuje také pokožku. Kromě odstranění toxinů z vašeho těla poskytuje nohám úlevu. Ideální je tuto detoxikační lázeň provádět večer před spaním. Jak jednotlivé látky v lázni působí na vaše nohy?

Epsom sůl

Epsom sůl je sůl, která je destilovaná z vody bohaté na minerály. Ta se běžně využívá jako koupelová sůl. Obsahuje například hořčík, síran a další minerální sloučeniny. Jde o přírodní lék na léčbu bolesti kloubů, artritidy, bolesti svalů. Dále pomáhá proti zápachu nohou, změkčuje ztvrdlou pokožku a zlepšuje oběhový systém. Má také antifungální a antimikrobiální vlastnosti. Solná lázeň vyrobená z Epsom soli pomáhá při uzdravování celé řady infekcí nohou a kůže. Epsom sůl je skvělá pro detoxikaci celého těla a uvolňuje stres.

Jedlá soda

Jedlá soda je přirozeně alkalická látka, která může pomoci v odstranění toxinů z lidského těla. Díky tonu také neutralizuje kyselost vaší pokožky. Jde o velmi populární a přírodní lék, který má vliv na zápach nohou. Navíc umí ošetřit bolavé nohy. Jde také o velmi účinné řešení, když se objeví jakékoliv problémy s nohami.

Ricinový olej

Jde o ideální zdroj vitamínu E, nenasycených mastných kyselin a minerálů. To tedy znamená, že je skvělým pomocníkem pro vaše nohy. Má silné antibakteriální a protiplísňové vlastnosti a obvykle se využívá při léčbě atletické nohy.

Voda

Konzumace vody může hydratovat vaší pokožku a dokonce může také otevírat póry, když do vody namočíte nohy. Voda je důležitá pro každodenní pochody, pro hydrataci, ale také pro detoxikační procesy.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button