KrásaPřírodní léčbaZdravé tipy

Kokosová voda – co se stane, když jí budete popíjet každý den?

Kokosová voda je v naší zemi známá, nicméně jí málokdo využívá. Má pro lidské zdraví opravdu skvělé účinky a co víc, jde o velmi dobrý osvěžující nápoj. V tropických zemích jde o běžný nápoj. Její skvělé účinky na zdraví by vám rozhodně neměli uniknout! Proč tedy kokosovou vodu pít?

Tropický pomocník pro zdraví

V poslední době se tento přírodní nápoj dočkal velkého boomu. Lidé mu začínají věnovat dostatečné množství pozornosti a to je jen dobře. Už dnes můžete koupit v supermarketech u nás kokosovou vodu. Bohužel stále existují lidé, kteří kokosovou vodu mylně zaměňují za kokosové mléko. Jen pro upřesnění, kokosová voda se získává přímo z kokosu, je takřka bezbarvá.

Jde o nápoj, který je lehký a mírně sladký nápoj, který má jemně ostrou chuť. Samozřejmě nemá chuť jako klasické slazené nápoje, nicméně je přírodní. Tedy neobsahuje žádné extrémní množství cukrů a sladidel. Umí uhasit žízeň. Nejlepší je samozřejmě čerstvá kokosová voda, kterou získáte přímo z ořechů. V našich podmínkách je však často k dispozici v láhvích. Je možno jí pořídit s příchutí, bez ní nebo s přidaným cukrem.

Nejlepší je samozřejmě čistě přírodní kokosová voda, bez barviv, konzervačních látek a přidaného cukru. Co všechno může pro lidské tělo kokosová voda udělat? Je to tropický zázrak, který umí tělo hodně povzbudit a nakopnout.

Posílí imunitní systém

Denní spotřeba kokosové vody má schopnost posílit váš imunitní systém. Umí odstraňovat bakterie z těla, které způsobují onemocnění dásní a infekce močových cest. Kokosová voda bojuje proti virům a bakteriím, které se dále projevují v infekčním onemocnění. Dokonce i během zimy vám kokosová voda může pomoci.

Spousta energie

Kokosová voda povzbuzuje hormony štítné žlázy, což dodává energii. Po jednom týdnu konzumace kokosové vody uvidíte, že se budete cítit mnohem lépe a dobře.

Pomáhá ledvinám lépe pracovat

Většina jídla má vysoký obsah sodíku a také nízký obsah draslíku. Sodík klade na ledviny opravdu velké napětí, protože zadržuje tekutiny v těle. Když je hladina sodíku vysoká, ledviny musí pracovat silněji, aby mohly eliminoval přebytečnou vodu z těla. Na druhou stranu draslík působí jako diuretikum a pomáhá ledvinám odstraňovat přebytečnou vodu. Jedna sklenice kokosové vody denně může poskytovat tělu dostatečné množství draslíku a ledviny jsou tak udržovány v dobrém stavu. Má diuretický účinek, je prospěšná pro prevenci ledvinových kamenů a ocení jí také ti, kteří trpí na onemocnění ledvin. Umí pročistit močové cesty i močový měchýř.

Zlepší trávicí systém

Kokosová voda je vynikající pro vaše trávení, přináší totiž spoustu vlákniny do vašeho těla. Budete-li popíjet kokosovou vodu denně, zajistíte svému tělu dostatek vlákniny. Žaludeční kyseliny budou pravidelně eliminovány a tělo získá spoustu energie navíc.

Podporuje hubnutí

Když budete konzumovat kokosovou vodu, můžete se také zbavit několika kilogramů. Je to spíše nepřímý výsledek, neznamená to, že kokosová voda vám zázračně pomůže v hubnutí. Budete-li pravidelně pít kokosovou vodu ve velkém množství, může pomoci omezovat chutě k jídlu, pravděpodobně tak budete jíst méně. Ovšem pozor, nic se nemá přehánět! Nemůžete žít jen o kokosové vodě a zcela bez jídla.

Pomáhá minimalizovat bolesti hlavy

Kokosová voda může být odpověď, pokud vás bolí hlava. Přesněji, pokud mají bolesti hlavy něco společného s hypertenzí či dehydratací. Trpíte-li bolestmi hlavy v důsledku dehydratace je to jen kvůli tomu, že v těle chybí základní tekutiny. Může se to stát vlivem fyzických aktivit, když jste například během sportu ztratili mnoho tekutin nebo máte kocovinu. Kokosová voda je elixír plný živin, obsahuje vyživující elektrolyt.

Pomáhá lepší pokožce

Jeden šálek kokosové vody denně zajistí, že bude vaše pokožka krásně zářivá, má skvělé hydratační účinky. Pokožka je největším orgánem v lidském těle, a pokud není správně hydratovaná, kůže velmi trpí. Popíjejte kokosovou vodu každý jeden den. Na své pokožce uvidíte skvělé zlepšení. Pozitivní účinky budou vidět na celém těle, pokožka bude jen zářit.

Budete se cítit mladší

Pokud máte problémy se zrakem, budete konzumovat mrkev a doufat, že to pomůže. Kokosová voda může také pomoci podpořit zrak. Díky kokosové vodě budete mít zvýšenou energii, riziko srdečních záchvatů a mrtvice se sníží a zpomalí se proces stárnutí.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button