Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Tajemství čínské medicíny, aneb jak dostat vysoký krevní tlak do normálu během 5 minut

Vysoký krevní tlak je velmi častou nemocí moderní doby. Většinou je spojen se stresem, nedostatkem spánku, dietami a životním stylem. Téměř každý člověk je občas v situaci, ve které se mu zvýší krevní tlak. Buď pod vlivem stresu, nadměrné fyzické aktivity a podobně.

Víte, co se děje, když se zvýší tlak v těle? Zrychlí se vám všechny pochody v organismu, svaly a orgány jsou více prokrvovány. Tento stav je občas žádaný, ovšem pokud máte vysoký tlak často, tělo je zbytečně přetěžováno a tím pádem i oslabováno. Ale lékaři z Číny přišli na to, jak regulovat tlak krve v organismu bez použití jakýchkoliv léků.

Čínská medicína je přesvědčena, že nejdůležitější věcí je správný průtok krve do svalů a tkání. Pokud se někde v těle vyskytuje problém s nízkým či vysokým tlakem, rozvíjí se na onom místě nemoc. Naopak, pokud se zajistí správný průtok krve, tělo se bude moci od této nemoci snadno vyléčit. Čínští lékaři mají způsob, jak tlak srovnat. Jsou jimi akupunkturní body, v tomto případě dva, které regulují tlak krve a pomáhají tělu hojit rány.

Bod číslo jedna

V tomto případě se sice říká bod, ve skutečnosti jedná o čáru. Ta se nachází za uchem a vede ke středu klíční kosti. Jemným masírováním této linie od shora dolů dokážete zlepšit funkci krevního oběhu vašeho organismu. Masírování opakujte 10 krát na jedné straně, poté 10 krát na druhé, ve stejných časových intervalech.

Bod číslo dva

V tomto případě se už opravdu jedná o bod, který je umístěn na obličeji. Bod číslo dvě se nachází na úrovni ušních lalůčků, asi 4 cm od ucha směrem k nosu. Tento bod by měl být masírován konečky prstů po dobu asi 1 jedné minuty na obou stranách současně.

U obou případů platí, že stlačování by mělo být příjemné, bez pocítění jakékoliv bolesti. Většinou se provádějí malé kroužky ve směru hodinových ručiček. Vyzkoušejte proto tyto dva triky a uvidíte, že váš tlak bude brzy opět v normálu.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Podobné články

Back to top button