NávodPéče o těloPřírodní léčba

Chcete se zbavit stresu? Vyzkoušejte tento japonský způsob!

Stres a nervozita jsou dnes běžnou součástí života mnoha jedinců. Také toho je na vás v práci až moc? Řešíte problém za problémem? A k tomu to ještě nemusí být „úplně růžové“ doma, máte problémy ve vztahu, v rodině, s partnerem, rodiči, sourozenci. K tomu se může přidat cokoliv dalšího a stres, který není pro lidské tělo vhodný, se nadobro zabydlí ve vašem životě. Jak se ho zbavit?

Chronický stres je zlo

Přesně tak, jde o velký problém, který lidé stále neřeší a mnohdy nad ním jen mávnou rukou. Stres je přece dnes normální, občas se s ním pere každý. Ovšem existuje chronický stres, který už se v životě zabydlí a má mnoho negativních vlivů a to nejen na vás a vaši psychiku, ale také na celkové zdraví. Bohužel mnoho zdravotních nemocí a problémů vychází právě ze stresu.

Chronický stres je zlo století a je nutno se ho začít zbavovat. Existuje stará japonská metoda, která slibuje, že vás zbaví nervozity, únavy, úzkosti a stresu a to během několika minut. Během každodenních problémů a stresu si vyšetřete chvilku na tuto jednoduchou metodu a následně jí vyzkoušejte. Pokud se začnou všechny tyto problémy zvyšovat a stresu je víc a víc, pak můžete vyzkoušet tuto techniku, která vám pomůže uvolnit se.

ruka

Japonská metoda

Klíč je ve vaší ruce, především v prstech. Věří se, že na těle existují body, které stačí stisknout a vyřeší se problémy. Jednotlivé orgány nebo nemoci jsou napojeny na vaše tělo. Prsty na ruce mohou pomoci zbavit se stresu a nepříjemného onemocnění. Co všechno mohou pomoci vyřešit jednotlivé prsty a jejich stlačení?

  • Palec – obavy, stres, nervozita
  • Ukazováček – strach
  • Prostředníček – hněv a vztek
  • Prsteníček – deprese, smutek, nerozhodnost
  • Malíček – pesimismus, nedostatek energie, úzkost

Jaké je vysvětlení? Ruce jsou spojeny s mozkem, přesněji s konkrétní oblastí, která je zodpovědná za vaše emoce, které prožíváte a žijete. Je tedy dobré, pokud cítíte některou z výše uvedených emocí a chcete se jí zbavit, pak jednoduše tiskněte své prsty. Jak přesně na to?

Tiskněte své prsty

Vyvíjejte tlak na levou ruku, respektive na konkrétní prst, který se týká vašeho onemocnění nebo problémů. Trpíte-li stresem, pak stlačte palec. Je nutno jej stlačit asi třicet sekund, následně palec pusťte, odpočívejte a poté znovu stlačte na třicet sekund, podle vašeho uvážení opakujte, jak potřebujete.

Stlačte jednotlivé prsty – budete zdravější

Akupresurní body na těle mohou v mnoha ohledech pomoci. Na této metodě je také založeno japonské umění zvané Jin Shin lyutsu, které v podstatě znamená umění štěstí. Masírujte jednotlivé body na ruce a uvidíte, co všechno se díky tomu zlepší. Věnujte pozornost jednotlivým prstům, opakujte toto cvičení kdykoliv potřebujete a emoce se zklidní.

Ovšem tyto techniky jsou víceúčelové, nemusí pomoci jen v emočních problémech, ale také mohou pomoci zmírnit fyzické nemoci. Každý jeden prst pomáhá na jednotlivé orgány v lidském těle, především se vážou k různým nemocím a podobně.

Co všechno jednotlivé body na prstech vyřeší?

  • Palec – žaludek a slezina, bolesti hlavy, problémy s žaludkem, kožní poruchy
  • Ukazováček – ledviny, močový měchýř, svalové bolesti, problémy s trávením
  • Prostředníček – žlučník a játra, menstruační bolesti, bolesti hlavy, problémy se zrakem, problémy s tělním oběhem, únava
  • Prsteníček – tlusté střevo a plíce, problémy s trávením, problémy s dýchacím systémem (zejména astma)
  • Malíček – srdce a střeva, kostní problémy

Další techniky, kterými můžete proti stresu bojovat

Stres je problémem, který se lidé snaží řešit dlouhodobě. Někomu nevadí, je vůči němu dostatečně odolný, jiný potřebuje pomoci. Nemusíte ihned začít brát léky na úzkost a podobně, vyzkoušejte různé relaxační techniky, které pomohou odstranit stres, napětí a nervozitu. Dostanou vás do stavu klidu a pohody. Kromě stlačení jednotlivých bodů a rukou můžete vyzkoušet jednu z níže uvedených možností.

Jóga

Spojuje tělo i duši, protáhnete si tělo, naučíte se pracovat jinak s myslí a energií. Jóga se doporučuje mnoha lidem a je dnes k dispozici v několika variantách, aby si každý našel tu, která je mu vlastní. Umí pomoci při hubnutí, pomáhá minimalizovat bolesti, zejména pak bolesti zad, tonizuje svaly, zlepšuje flexibilitu těla, bojuje s depresemi a stresem.

Meditace

Jde o uklidnění mysli a těla. Máte-li hektický den, pak je meditace tím nejlepším uklidňujícím prostředkem. Stačí si sednout na deset minut do klidné a tiché místnosti, zavřít oči, uvolnit své tělo a zklidnit mysl. Tato osvěžující metoda poskytne zklidnění ve chvíli, kdy to potřebujete. Meditovat můžete doma, v práci nebo kdekoliv, kde je k tomu prostor.

Shinrin Yoku

Jde o metodu, kdy musíte chodit bosí před park nebo les. Myšlenka této metody spočívá v tom, že vám procházka přírodou pomáhá vytlačit nepříjemné pocity. Přes bosé nohy vám do těla údajně vstoupí příroda a vy jí budete vnímat ještě intenzivněji. Zlepšuje náladu, úroveň tvořivosti a také celkové lidské zdraví. Procházejte se takto nejméně hodinu a to dvakrát týdně. Věnujte pozornost tomu, co vás obklopuje a když takto kráčíte, můžete si vychutnat zpěv ptáků, ovocný džus, čaj a podobně. Doma nechejte všechny problémy a mobilní telefon.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button