DetoxikaceJídlo a stravováníPřírodní léčba

10 dobrých důvodů k zahájení odšťavňování

Zdravotní přínosy odšťavňování

Pokud ještě nejste přesvědčeni, přečtěte si, abyste objevili deset nejpřesvědčivějších důvodů, proč začnete odšťavňovat.

1. Zvyšuje nutriční hodnoty živin

Odšťavování vašich druhů ovoce a zeleniny je rozbíjí tak, aby naše tělo rychleji a účinněji absorbovalo živiny. Můžete se také vyhnout potížím, protože vaše tělo nebude muset tak tvrdě pracovat na to, aby rozložilo obtížně stravitelné nebo těžce žvýkané potraviny.

2. Poskytuje více energie

Odšťavování vám umožní získat co nejvíce ze svého ovoce a zeleniny a to zahrnuje nejvíce energie. Doplnění živin tak pohodlným způsobem pro naše tělo způsobí, že naše systémy mohou snadněji získat energii z těchto živin, aniž by museli vylučovat tolik energie na jejich trávení. Samozřejmě, organické ovoce a zelenina používané v odšťavňování jsou také bohatým zdrojem vitamínů, minerálů a antioxidantů, které poskytují přirozenou podporu energie.

3. Pracuje jako celotělový detox

Odšťavňování je vynikající způsob, jak se zbavit nadbytečného odpadu a toxinů z těla, a přitom stále poskytovat potřebné živiny. Můžete snadno popíjet šťávy po několik dní; tím zajistíte, že netrpíte obvyklou únavou, která často doprovází detoxikaci bez odšťavování.

4. Hydratuje tělo

Protože tolik ovoce a zeleniny obsahuje vysoký obsah vody, poskytují tělu nejen živiny, ale i tolik potřebné h2o. Odšťavování vám pomůže vyhnout se dehydrataci a všem rizikům, které je doprovázejí.

5. Snižuje stres

Jakmile se dozvíte více o ovoci a zelenině, které chcete na džus, můžete svůj nápoj přizpůsobit, abyste skutečně snížili stres. Špenát je absolutní nutností pro většinu šťáv, ale zvláště pokud potřebujete antistresově podpořit.

6. Posiluje vaše kosti

Většina ovoce a zeleniny obsahuje vápník, který, jak všichni víme, pomáhá udržet naše kosti zdravé a silné. Ale protože mnoho z nich také obsahuje vysoké množství vitaminu D a železa, pomáhají těm našim tělům (především našim kostem) lépe absorbovat a užívat tento vápník. Zatímco většina ovoce vám dá nějaký užitek, pokuste se zahrnout položky jako pomeranče, meruňky, kiwi a rebarboru pro velkou dávku vápníku.

7. Zvyšte svojí životnost

Je to pravda, šťávy mohou také pomoci vám žít delší a zdravější život. Protože šťávy zajišťují, že získáte mnoho vitaminů a minerálů, které tělo potřebuje, pomáhá místům vašeho těla zůstat zdravější (a vypadat lépe) po delší dobu. Odšťavňování také napomáhá odstranění toxinů a odpadů, které zanechaly špatné stravovací možnosti.

8. Zlepšuje kvalitu spánku

Pokud potřebujete více nebo lepší spánek, zkuste přidávat do vaší noční šťávy další třešně, rajčata, pomeranče nebo banány. Tyto potraviny obsahují zejména velké množství melatoninu, které vám pomohou spouštět spánkové hodiny vašeho těla.

9. Podporuje zdravý mozek

Hustý výživový profil odšťavňovaných nápojů také podporuje zdravý mozek a může ho ochránit před kognitivním poklesem ve stáří. Pro extra mozkovou energii nezapomeňte do svého nápoje přidat každý den nějakou tmavou, listovou zelenou zeleninu.

10. Pomáhá tělu zůstat alkalické

Pravděpodobně jste slyšeli, jak důležité je, aby vaše pH v těle bylo správné. Alkalický stav může zlepšit vaši celkovou energii a dokonce chránit před rakovinou a jinými nemocemi. Odšťavňová jídla, jako je špenát,brokolice, zelené ovoce, kale, pomáhají tělu dosáhnout tohoto zdravého stavu.

Odšťavňování je zábavné, snadné a dobré pro celé tělo. Začněte dnes vyzvednutím svého oblíbeného organického ovoce a zeleniny v obchodě a přizpůsobte každý nápoj vaší specifické chuti a potřebě. Užijte si sílu těchto zdravých šťáv.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button