Zdravé tipy

Nosí lidé kolem vás červenou nit na zápeští? Zjistěte, co to znamená

Také jste si všimli, že někteří lidé nosí okolo zápěstí omotanou červenou nit? Přemýšlíte, co za tím vězí a proč jí tam mají uvázanou? Od dávných dob lidé věřili, že červené vlněné vlákno je může uchránit před jakýmikoliv kouzly.

Dodnes mnoho kultur po celém světě stále věří, že prostřednictvím našich myšlenek může jedna osoba poškodit druhou, přivolat na ni nemoc, zranění, problémy či dokonce smrt. Kouzlo je jako šíp, vychází ze závistivé duše a míří přímo proti určité osobě.

Různá náboženství, různé významy

Schránka 01„Červené vlákno“ najdeme u Židů (především v Kabale), u buddhistů i hinduistů. Tato posvátná nit chrání jejich duchovní přání či posiluje Aith. Předpokládá se, že by červená nit měla odrazovat smůlu, zlé prokletí z člověka. V hebrejštině se nazývá „Rojte Bindele“ a vyrábí se obvykle z tenké vlny. Ta se nosí na levé paži jako náramek.

Některé tyto červené nitě pocházejí z Izraele. Předpokládá se, že červená nit v sobě ukrývá obrovskou sílu a přináší štěstí tomu, kdo jí nosí, poskytuje mu Boží ochranu. Někteří Židé mají strach z negativního vlivu kouzel. Mají tedy svou starou tradici a to, že svážou červenou nit na lůžku dítěte s nadějí, že to odradí všechna kouzla, dítě bude chráněno od všeho zlého a přivolá to na něj Boží milost.

Kavala

Kavala je posvátná hinduistická nit, která se také nazývá „Mauli“. V průběhu hinduistických rituálů se nese jako Yajna nebo Puja. Kněz jí svazuje v rukou během modlitby, kterou se modlí návštěvníci. Kalava se váže na pravou ruku muže a svobodné ženy. Je-li žena daná, pak se kalava váže na straně levé.

Na konci devadesátých let se stala tato červená nit velkým hitem mezi hudebníky a herci v USA. Oblíbili si jí například: Madonna, Michael Jackson, Rosie O’Donnell a jiní. Kavala se uchytila také u mladší generace. Můžete jí vidět například u Britney Spears, Avril Lavigne, Rihanny, Paris Hilton, Vanessy Huddgens, Lindsay Lohan, Demi Moore, Asthona Kutchera, manželů Victorie a Davida Beckhamových, Charlize Theron, Taca Efrona, Micka Jaggera a dalších.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button