OstatníPéče o těloZdravé tipy

Objevíte-li tyto malé chloupky na prsou, zůstaňte ve střehu!

I když pár jemných chloupků na hrudníku nejsou problémem, lékaři doporučují jejich odstranění. Důvod je jednoduchý, mohou se přesouvat směrem k zádům. Dívky a ženy mohou také mít tyto jemné chloupky v okolí bradavky. Není to vážný problém, ovšem nepůsobí to nijak pohledně. Potíže mohou vznikat v případě, když se toto ochlupení rozšiřuje do dalších částí těla a vy začnete zaznamenávat na těle změny.

chloupky

Možné příčiny nepodceňujte

Problém se může objevovat v polycystických vaječnících. V takovém případě je vždycky dobré vyhledat svého lékaře nebo přímo gynekologa. Ten vás vyšetří a vyloučí možné příčiny. Pokud jsou vaše prsa příliš chlupatá, je možné, že za příčinou stojí nějaký závažný problém. Může to být hormonální nerovnováha, obvykle v důsledku přílišného množství testosteronu. To může být důsledek syndromu polycystických ovárií, který je také výsledkem hormonální nerovnováhy.

Další možné příznaky

Ochlupení na hrudi rozhodně není dobré podceňovat, zejména u žen. Kromě cyst tyto ženy mohou mít také akné, nepravidelný menstruační cyklus, delší krvácení během menstruace, tendenci k přibírání na váze, problémy s možným početím. U některých žen může diagnóza polycystických vaječníků podporovat také rozvoj diabetu a srdečních onemocnění.

Nepodceňujte tyto příznaky, pokaždé je dobré včas zajít na vyšetření a možný problém vyřešit.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button