Zdravé tipy

Jak hubne chytrá žena? Chytře!

Obezita a nadváha je v dnešní době problém, který trápí spoustu z nás. Posměšné pohledy okolí nám zrovna nepřidají. Reklama na jídlo a sladkosti na nás útočí ze všech stran stejně jako vychrtlé modelky. Lákání dobrot snadno podlehneme, spolu s ním jde ale ruku v ruce i zvýšení váhy a tloustnutí. Co s tím?

Jděte na to chytře!

Už za sebou možná máte řadu diet, které vám buď nepomohly vůbec, nebo jen dočasně. Jo-jo efekt byl samozřejmostí. Zkuste to jinak a jděte na to chytře.

Naši stravu tvoří tři skupiny živin – sacharidy, tuky a bílkoviny. Každou z těchto skupin naše tělo zpracovává jinak, má na něj i odlišný vliv.

Omezte příjem cukru a zapomeňte na slazené nápoje

Vašemu zdraví ani váze neprospívají. Cukr se skládá z glukózy a fruktózy, která se při vyšších dávkách v našem těle ukládá jako tuk. Hlavně na břiše. Nejvíc jí najdeme ve slazených nápojích a různých sladkostech.

Jezte hodně vlákniny

Zasytí vás a nebudete mít tak brzy hlad. Ideální je, když každou její dávku ještě zapijete sklenicí vody, aby mohla „nabobtnat“.

Při redukci hmotnosti se osvědčila hlavně rozpustná vláknina, která na sebe naváže vodu a vytvoří jakýsi gel, který pak zůstane ve střevech, zpomalí trávení a vstřebávání živin. Rozpustnou vlákninu najdete v ovoci, zelenině a luštěninách.

Zvyšte příjem bílkovin

Zvyšují činnost našeho metabolismu, pomohou vám zabránit jo-jo efektu. Kdo jí hodně bílkovin, ten má méně břišního tuku a bude snáz hubnout.

Náš tip: Slyšeli jste o low carb stravě?

Snižte příjem sacharidů

Výsledkem bude vyšší úbytek na váze, mizet začne i tuk kolem břicha. Stačí k tomu opravdu málo. Jen vynechat světlé pečivo, těstoviny a knedlíky.

Zařaďte do svého života pravidelný pohyb

Každý den se jděte projít, do obchodu nejezděte autem. Místo toho, abyste se do vyšších pater nechali vyvézt výtahem, vyběhněte si pěkně schody. Najděte si cvičení, které vás bude bavit a třikrát týdně si zacvičte.

I v případě cvičení ale platí, že nic se nemá přehánět. Začněte pěkně zlehka, zátěž postupně zvyšujte. Rozhýbete metabolismus a efektivně se začnete zbavovat břišního tuku.

Hodně pijte

Vaše tělo potřebuje dostatek vody. Ideální jsou neslazené čaje, čistá voda a minerálky. Slazeným limonádám se obloukem vyhněte. Denně vypijte 2-3 litry tekutin.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Podobné články

Back to top button